Правоохоронці вдають, що не знають чому адміністрація ринку на Зеленій і міська влада не покладуть край поборам з торговців стихійного гуртового ринку

Правоохоронці вдають, що не знають чому адміністрація ринку на Зеленій і міська влада не покладуть край поборам з торговців стихійного гуртового ринку

04.07.2014, 01:31

У Чернівцях на вулицю Зелена неподалік ринку "Верхній" опівдні прибув наряд міліції Першотравневої райради.

Правоохоронці розповіли кореспонденту molbuk.ua, що до міліції надійшла скарга від антикорупційного комітету (самоорганізованого органу, представники якої, як вони самі запевняють, працюють на добровільних засадах). У зверненні йшлося, ніби на вулиці Зеленій триває незаконна торгівля і облаштована незаконна парковка.

- За викликом ми виїхали на місце. Зараз проводимо перевірку, за результатами якої буде прийнято рішення. Таке правопорушення карається штрафом від 17 гривень, - повідомив міліціонер.

Втім, у подальшій бесіді чоловік зазначив, що питання незаконної торгівлі та парковки на цьому місці не вирішується вже багато років. "Останні п’ять-шість років регулярно хтось скаржиться, ми виїжджаємо, штрафуємо і - до наступного разу. Чому адміністрація ринку, міська влада не вирішить цей конфлікт, невідомо".

Те, що це місце не санкціоноване ані для торгівлі, ані для парковки, знають усі. Але люди, які там торгують розповіли, що нібито дві ділянки, які розмежовує вузенький тротуар, мають своїх господарів. А торговці щодня сплачують кошти: за торгівлю на майданчику - 30-40 гривень з машини, на ділянці біля дороги - як за паркування - по 5 гривень за годину. Хто збирає кошти і куди вони йдуть - ніхто не знає.

Підприємці кажуть, що працюють тут, бо на гуртовому ринку "Верхній" немає нормальних умов для торгівлі:

- Півдня попрацювали і браму закриваються. Люди, які хочуть там щось придбати після обіду не мають можливості на територію заїхати. Немає облаштованих місць, хто де стоїть не зрозуміло, через це там торговці постійно сваряться. А це все вкупі призводить до поганої торгівлі. Але ж за день торгівлі треба заплатити ринку 55 гривень, за ніч - ще 40, - розповіли чоловіки.

Джерело: molbuk.ua

1