Правоохоронець з Буковини, який зі спільниками забезпечував діяльність двох нарколабораторій, проведе 4 роки  за ґратами

Правоохоронець з Буковини, який зі спільниками забезпечував діяльність двох нарколабораторій, проведе 4 роки за ґратами

20.09.2023, 12:54

Державне бюро розслідувань продовжує системно протидіяти розгалуженим злочинним наркоугрупуванням. Не рідко до їхньої діяльності причетні правоохоронці. За результатами розслідувань ДБР суди вже виносять суворі вироки.

У Чернівецькій області суд визнав винним та позбавив волі на 4 роки правоохоронця, який забезпечував діяльність двох нарколабораторій на Буковині. Підпільні нарколабораторії виробляли амфетамін у великих масштабах та збували його у тому числі на прифронтових територіях.

Правоохоронці викрили ці лабораторії на початку березня 2023 року. Під час обшуків було вилучено 4 тисячі доз амфетаміну, понад 40 літрів та майже 50 кг різноманітних прекурсорів, хімічний посуд та обладнання для виготовлення психотропів. Лише за 1 місяць зловмисники могли заробляти до 1 млн грн.

Під час оперативних заходів було виявлено дев’ять членів угрупування. Самого фігуранта було затримано «на гарячому» під час збуту наркотиків. Правоохоронець діяв із 8 цивільними особами, відомості щодо яких виділені в окреме кримінальне провадження та скеровані за підслідністю до інших правоохоронних органів.

Чоловік повністю розкаявся та визнав свою вину. Шевченківський районний суд Чернівців визнав його винним у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

Публічне обвинувачення підтримувала Чернівецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

1