Праправнук Тараса Шевченка,  Олесь Гончар, Едіта П’єха, найвищі чини колишньої Радянської Армії та інші знаменитості відпочивали свого часу на Путильщині

Праправнук Тараса Шевченка, Олесь Гончар, Едіта П’єха, найвищі чини колишньої Радянської Армії та інші знаменитості відпочивали свого часу на Путильщині

28.01.2019, 22:08

Славетна співачка Едіта П’єха 8 разів підряд (1980-1988рр.) разом з онуком Стасом відпочивала на улюбленій для себе колгоспній пасіці в селі Малий Дихтинець Путильського району. І зрозуміло чому. Тут, у перлині Буковинсько-Покутських Карпат, Едіта Станіславівна відпочивала душею і серцем, казала, що кращого земного раю ніде в світі не знайти.

Відомий чабан, кавалер 2 орденів Леніна, батько 16 дітей Омелян Жабко, що жив поруч з цією пасікою, де відпочивала співачка, і з якою, як сусід спілкувався, підмітив, що Едіта П’єха упродовж тих 8 років приїжджала в наші гори завжди з новим другом. Можливо. Бо таке воно життя-буття. Та завжди, сповнені любов’ю до своїх гір гуцули, пам’ятають Едіту Станіславівну, як велику артистку, що по-справжньому любила це життя, яке вона віддала на вівтар творчості. І, до речі: Едіта Станіславівна кількаразово давала концерти в Афганістані та В’єтнамі.

Свого часу на Путильщині серед інших знаменитостей побували також: праправнук Тараса Григоровича Шевченка – Тарас Лисенко, Олесь Гончар, найвищі чини колишньої Радянської Армії.

Іван АГАТІЙ, 

Заслужений журналіст України

 

1