Посол Фінляндії в Україні подарувала книги дітям переселенців зі Сходу та Криму, які оселилися у Чернівцях

Посол Фінляндії в Україні подарувала книги дітям переселенців зі Сходу та Криму, які оселилися у Чернівцях

23.06.2014, 22:51

Інвестиційну привабливість Чернівців обговорили міський голова Олексій Каспрук та Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні Ар’я Макконен.

Олексій Каспрук зауважив, що Чернівці є відкритим містом для співпраці з іноземними інвесторами і міська влада працює над створенням сприятливого клімату для усіх бажаючих, інвестувати у розвиток міста. Міський голова звернув увагу, що Чернівці мають потужний кадровий потенціал, зокрема в сфері ІТ технологій, є цікавими для розвитку туристичного бізнесу, наукоємних виробництв, мають історичні традиції у деревообробній та меблевій промисловості. Він висловив сподівання,що Чернівці зацікавлять фінських партнерів і стануть приємним відкриттям для фінського бізнесу.

Повноважний представник Фінляндії Ар’я Макконен також поцікавилася, як почуваються у Чернівцях переселені та особисто відвідала Координаційний центр з допомоги переселенцям із Криму і Сходу України, що працює у міській раді.

Пані Посол обговорила із волонтерами особливості роботи центру, дізналася останню інформацію щодо кількості переселенців, їх розміщення та забезпечення необхідними умовами. Ар’я Макконен відзначила нелегкий труд волонтерів та висловила надію, що їх праця сприятиме єднанню української народу. На останок пані Макконен зробила свій внесок у допомогу переселенцям, подарувавши центру книги для дітей. Про це повідомляє Сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

Сьогодні, 23 червня, також відбулася зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Рибака з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Ар’я Макконен. Представник обласної виконавчої влади привітав Ар’я Макконен з першим візитом на Буковину та висловив сподівання, що знайомство із областю справить приємне враження на почесних гостей і посприяє у налагодженні плідної співпраці.

Як зауважив Іван Рибак, лісо-деревообробна промисловість Буковини була і є однією з ключових галузей господарства області. «Відомо, що саме ліси – головне багатство й Фінляндії, участь бізнес-партнерів вашої держави та обмін досвідом у цій галузі буде системно підтримана обласною владою і дозволить перетворити лісівництво у потужний фактор економічного розвитку краю», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні висловила співчуття з приводу загиблих в ході протистоянь на Сході держави і глибоко перейнялась соціальним становищем громадян, які були вимушені покинути постійне місце проживання. Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Верига на прохання пані Посла, поінформувала про ситуацію із переселенцями, які наразі проживають на території Буковини.

В ході зустрічі Ар’я Макконен підтримала зусилля влади зі збереження миру в країні, а також запевнила, що Фінляндія має намір і надалі розвивати партнерські відносини з Україною, і з Чернівецькою областю зокрема. Про це повідомляє прес-служба ОДА. 

1