Порошенку повернули право швидше звільняти голів ОДА й РДА

Порошенку повернули право швидше звільняти голів ОДА й РДА

09.11.2017, 14:13

Про це майже одночасно повідомили народні депутати Іван Рибак та Григорій Тіміш

Сьогодні Парламент, через внесення змін до Закону про держслужбу, почав рухатися шляхом виправлення помилок, допущених при попередньому прийнятті необдуманих та поспішних рішень на догоду «псевдоєврооптимістам». Ми йдемо тернистим шляхом реформування вертикалі державного управлінського апарату. Ці зміни нададуть можливість зробити перший крок у наведенні ладу в державному управлінні, - пояснив Іван Рибак

- Складні процедури звільнення та призначення нових голів місцевих адміністрацій призводили до демаршів голів РДА, по відношенню до виконання доручень керівництва держави та уособлення себе місцевими «князьками». (Приклад: голова Путильської РДА у Чернівецькій області пан М. Савчук, який всупереч рекомендаціям керівництва, в порушення законодавства та через відсутність тверезого глузду при прийнятті рішень, ліквідував районний відділ освіти). 

- Після підписання прийнятого закону Президенту буде повернено Конституційне право звільняти таких горе-керівників і призначати дійсно відповідальних, фахових управлінців та справжніх українських патріотів, які будуть дбати про розвиток районів та областей України, - підсумував Іван Рибак

Проголосований ВР законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби N 7126 дозволить Президенту України і Прем’єру швидше відправити у відставку Голову Чернівецької ОДА, якій показав свою нездатність керувати громадою і де-факто займається тільки примноженням бізнесу свого зятя і привласненням дорогої буковинської землі, - додав Григорій Тіміш. 

 ДОВІДКОВО:

У четвер, 9 листопада, Верховна Рада позбавила керівників місцевих адміністрацій та їх заступників статусу держслужбовців.

Відповідний проект закону №7126, який передбачає ряд зміни в закон про Державну службу, підтримали за основу та в цілому 234 народних депутата.

Як зазначається в пояснювальній записці, даний законопроект повинен привести в норму і прибрати невідповідності в положеннях про призначення і звільнення голів місцевих держадміністрацій.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не тільки голову ОДА але і всіх його бєздєльників по районах

avatar

09 листопада 2017 19:25