Порошенко і Тимошенко блокували перевибори Чернівецької міської ради, щоб виборці не побачили їхні справжні рейтинги, - джерело

Порошенко і Тимошенко блокували перевибори Чернівецької міської ради, щоб виборці не побачили їхні справжні рейтинги, - джерело

24.06.2019, 23:29

Таку думку висловив народний депутат України Максим Бурбак

- Чернівці стали заручниками політичних ігрищ, - заявив Максим Бурбак. - Жодна з політичних сил, які я назвав, не хотіли цих виборів. В тому числі і через це, коли я 17 червня оголошував з парламентської трибуни про вихід нашої фракції з урядової коаліції, я нарешті зміг  дихати на повні груди. Вперше за останніх чотири з половиною роки. Бо до того мусив багато чим поступатися, ставати на горло власній пісні, щоб країна не розвалилася. Коли деякі політичні партії боролися за владу,  у той час, коли цього не можна було робити, попросту займалися політиканством, я разом з моїми колегами, зціпивши зуби, дали країні ще три роки спокою, щоб вона ставала на ноги, розвивалася, ставала міцнішою.   

- Я єдиний голова фракції, який також є депутатом-мажоритарником.  І п'ять років чесно відпрацював на окрузі. Я вже тепер  знаю, що маю вже з першого дня робити в новому парламенті. Дуже багато зроблено по округу. І багато ще потрібно зробити.  Впевнений, що усі починання, які ми започаткували 2014 року, буде продовжено. В тому числі необхідно достроково переобрати Чернівецьку міську раду.

- Після виходу з коаліції можу нарешті називати речі своїми іменами... Я казав Юрію Стецю: для тебе Чернівці, як валіза без ручки: і кинути шкода, і не знаєш, що з ними робити. Сіяли тільки чвари, чвари і чвари. Усе назло Яценюку і Бурбаку. Усе, що трапилося в Чернівцях за останні роки - це наслідок позиції БПП і персонально міністра інформації Стеця - насолити Яценюку і Бурбаку.  Підтримали Оксану Продан - клан Фірташа. А місто постраждало. 

- Нехай не розповідають тепер, що Яценюк з Бурбаком  зробили для Чернівців! Я можу прозвітувати про кожну копійку, яку залучив для потреб обласного центру. Але через їхню позицію - це роки втрачених можливостей для нашого міста. Через їхнє зашкварне політиканство. Йшла війна за владу і одноосібне керування в країні. Усе робили в піку Бурбаку. Ми повинні створити йому нестерпні умови вдома, щоб навіть там він не розслаблявся і не міг відпочити. Нехай бігає в Києві, нехай бігає вдома по розпеченій землі, може тоді зневіриться, і плюне на усе це. Вони просто не знали, що у мене багато завзяття. І я все це витримав. Дуже погано, коли у владі немає балансу різних політичних сил. 

- Я визнаю, що помилився з головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком. Але я цю помилку виправив. У кадрових питаннях найскладніше, що ти відповідаєш за тих, кого рекомендуєш у владу. А люди інколи втрачають останні рештки совісті. Не всі витримують випробування владою, грошима і мідними трубами. 

- Мешканці Чернівців повинні самі обирати і вибудовувати собі вертикаль влади. Особисто я не хочу впливати на місто. Я трохи по іншому вихований, - сказав Максим Бурбак. 

1