Поліція назвала буковинські дороги, де розміщені радари швидкості TruCAM

Поліція назвала буковинські дороги, де розміщені радари швидкості TruCAM

08.10.2018, 13:54

Патрульна поліція назвала дороги, де з 8 жовтня будуть розміщені радари швидкості TruCAM. 

Як повідомляє відомство, радари будуть на таких дорогах Чернівецької області:

Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига.

Як повідомив Інформагентству "АСС" речник Управління патрульної полції Чернівецької області Ігор Пастух, в область вже надійшли радари TruCAM. Протягом першого тижня патрульні будуть використовувати TruCam у пілотному режимі – щоб водії звикли до нововведення.

У МВС уточнили, що патрульні почнуть використовувати радари TruCam для фіксації швидкості в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення. Їх використання скасували у 2015 році під час ліквідації ДАЇ.

Зазначається, що патрульна поліція використовуватиме TruCam тільки з розміщенням дорожніх знаків, які повідомляють про фото- відеофіксації порушень на ділянках автодоріг міжнародного значення і в містах з підвищеним рівнем аварійності внаслідок перевищення швидкості.

«У місцях фіксації порушень швидкісного режиму будуть перебувати службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору», – сказано в повідомленні.

В патрульній поліції підкреслили, що протягом першого тижня TruCam використовуватимуть у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Для запобігання зловживань і корупційних ризиків пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи і будь-якого коригування даних.

Також служба моніторингу Департаменту патрульної поліції контролюватиме кількість складених адміністративних матеріалів і кількість збережених відео.  

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року в Україні набуло чинності нове обмеження швидкості руху транспорту в населених пунктах – 50 км/год.

Закон про відеофіксацію порушень ПДР був ухвалений ще 2015 року.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Це інформація-порадник, де треба бути законослухняним, а де можна й надалі їздити як попало, і ніяка поліція тебе не діставатиме.

avatar

Антон

09 жовтня 2018 07:34

Це інформація-порадник, де треба бути законослухняним, а де можна й надалі їздити як попало, і ніяка поліція тебе не діставатиме.

avatar

Антон

09 жовтня 2018 07:34