Подробиці нового руху потяга 'Чернівці-Київ' (оновлено)

Подробиці нового руху потяга "Чернівці-Київ" (оновлено)

16.05.2014, 00:58

Верховна Рада України ратифікувала Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту. За відповідний законопроект проголосував 231 народний депутат.

Відповідно до Протоколу заплановано спростити перетин транзитними поїздами українсько-молдовського кордону. Зокрема, транзитні поїзди, пункти відправлення і призначення яких розташовані на території однієї і тієї ж самої держави, перетинатимуть кордон без зупинки – тобто без проведення державного контролю, однак лише через визначені Угодою пункти пропуску та у місцях беззупинкового перетину кордону поза пунктами пропуску, що визначені у додатку до Протоколу.

У цілому ж фахівці галузі очікують, що зміни до Угоди із Урядом Молдови, передбачені Протоколом, сприятимуть активізації транспортного співробітництва, поліпшенню залізничного пасажирського сполучення, залученню додаткових вантажопотоків між обома країнами тощо.

Нагадаємо, Угоду між Урядами України і Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту укладено 20 березня 1993 року. Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту підписано 12 листопада 2013 року у м. Києві. Документ набере чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами усіх необхідних внутрішньодержавних процедур.

http://www.uz.gov.ua

"Ще один крок до того, щоб скоротити на 2 години час у дорозі поїзда Київ-Чернівці зроблено. Щойно Верховна Рада ратифікувада Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту". Про це у мережі Facebook повідомив міністр інфраструктури Максим Бурбак.

Як повідомляють джерела BukNews, в депо вже прикинули розклад руху поїзда "Чернівці-Київ-Чернівці". Кам'янецький вечірній зробили на 13 хвилин раніше, щоб опівночі добре схрещувати 118-ий із експресом із Києва. Проте конкретного розкладу ще немає. Та ось тут http://booking.uz.gov.ua/, якщо проглянути місця за 31 травня та 1 червня, то в поїзді № 60 Софія - Москва немає роздільних пунктів Коломия, Івано-Франківськ, Львів. Від Чернівців перша зупинка Тернопіль. Це так як і в молдовських поїздів на Москву зупинки тільки по позакласних та станціях першого класу. якщо  станції Львів, яка є позакласною, немає в розкладі потягів Москва - Софія із 1 червня, то із цього виходить що поїзди № 59/60 Москва - Софія переводяться на дільницю Чернівці, Чортків, Тернопіль, тобто на маршрут потягів № 117/118 Чернівці - Київ. який буде курсувати через Кельменці, Кам'янець-Подільський, Хмельницький. Така ситуація була наприкінці 2013 року, коли парафували угоду між Україною та Молдовою. Правда відомі політичні події в нашій країні відтермінували ратифікацію угоди по 15 травня 2014 року. Щойно буде офіційний розклад, BukNews одразу його повідомить.

1