Після скандалу зі зрубаним деревом у Чернівцях з’явився офіційний список 205-ти аварійних дерев

Після скандалу зі зрубаним деревом у Чернівцях з’явився офіційний список 205-ти аварійних дерев

26.05.2015, 18:10

Після скандалу із зрізаним здоровим деревом на вулиці Смаль-Стоцького на сайті Чернівецької міської ради з’явився список аварійних дерев, які підлягають знесенню.

"За результатами комісійного обстеження, проведеного у квітні-травні цього року, надано дозвіл на знесення за різними адресами 205 дерев. 

З них 162 дерева визнано аварійними та хворими, 43 дерева підлягають знесенню у зв’язку з початком будівництва. 

Серед дерев, які підлягають знесенню, більшість становлять старі тополі, сухостій, що створюють небезпеку людям, будинкам, інженерним комунікаціям, транспорту. Про це повідомили в департаменті ЖКГ міської ради. 

Дозволи на знесення хворих та аварійних дерев на своїй території отримали обласна психіатрична лікарня (13 дерев), школи №33 (8 дерев), №19 (24 дерева), №8 (5 дерев), №25 (3 дерева), дошкільні установи №43 ( 5 дерев), №33 (16 дерев), №29 (1 дерево), обласний учбово-методичний центр культури Буковини (22 дерева), обласний госпіталь інвалідів війни (2 дерева), обласна спортивна школа (1 дерево), парк " Жовтневий" (2 дерева). 

24 дерева зносяться на будівельному майданчику, що на пр.Незалежності, 125 А, де ПП "Альянс" розпочало будівництво житлового будинку, 19 дерев – на вул.Руській,248, де облаштовують зупинку громадського транспорту. Старі тополі, які створюють аварійну ситуацію для ліній електропередач, зносяться в районі вул.Тихої, Таджицької, пр. Смотрицького. 

Решта аварійних та хворих дерев зносяться поблизу житлових будинків, міжбудинкових проїздів, дитячих майданчиків за зверненнями мешканців. Мешканців, громадськість, у яких є зауваження щодо висновків комісії про знесення зелених насаджень за вказаними адресами, просять звертатися до Департаменту ЖКГ або громадську приймальню міської ради", - йдеться у повідомленні.

Фото: molbuk.ua

1