Підприємець сплатить у місцевий бюджет понад 62 тис. грн. пайової участі у розвиток інфраструктури м. Чернівці

Підприємець сплатить у місцевий бюджет понад 62 тис. грн. пайової участі у розвиток інфраструктури м. Чернівці

27.06.2018, 13:22

Господарський суд Чернівецької області задовольнив позовні вимоги керівника Чернівецької місцевої прокуратури до фізичної особи-підприємця про стягнення заборгованості по договору про пайову участь у розвиток інфраструктури м. Чернівці.

 Встановлено, що згідно з умовами договору про пайову участь від 21.02.13, укладеного між Чернівецькою міською радою та фізичною особою-підприємцем, замовник зобов’язується взяти участь у розвитку інфраструктури міста при здійсненні  будівництва пункту технічного обслуговування автомобілів  в комплексі з магазином автозапчастин.

 Після закінчення всіх будівельних робіт підприємець вказав в Декларації про готовність об’єкту до експлуатації, а також подав відомості, що кошти пайової участі у розвиток інфраструктури сплачені в повному обсязі.

 Однак, прокуратура встановила, що відповідач не повідомив Чернівецьку міську раду про збільшення кошторисної вартості об’єкта будівництва , у зв’язку з чим до місцевого бюджету було не доплачено пайовий внесок.

 Суд підтримав позицію прокуратури та прийняв рішення про стягнення з відповідачки на користь Чернівецької міської ради понад 62 тис. грн. збитків.

 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

 

 

1