Підопічним Чернівецького геріатричного пансіонату розповіли про їхні права

Підопічним Чернівецького геріатричного пансіонату розповіли про їхні права

12.07.2018, 15:24

Про проект «Я МАЮ ПРАВО!» підопічним Чернівецького геріатричного пансіонату

На яку підтримку держави за законодавством мають право громадяни, котрі перебувають у інтернатних закладах, захист прав людини та реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» розповіли фахівці Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області та представники громадських організацій «Правозахист» і обласної організації Союзу юристів України  громадянам котрі нині живуть у Чернівецькому геріатричному пансіонаті.

Це люди, які опинилисяу складних життєвих обставинах, одинокі громадяни похилого віку, буковинці від котрих відмовилися родичі.  

У закладі нині перебуває більше ста осіб, більшість із них це люди з інвалідністю.

У спілкуванні надали роз’яснення законодавства та зауважили на тому, що перебуваючи в закладі, підопічні мають право, зокрема, на належні соціально-побутові умови, догляд, харчування.

Розповіли про роботу громадської правової приймальні головного територіального управління юстиції, центрів безоплатної правової допомоги, куди вони можуть звернутися за юридичною консультацією.

Нагадали, що кожен громадянин має право на повагу до його гідності та свободи.  

Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Нині в нашій державі існують законні механізми захисту прав людини.  

1