Першими почали і першими загорнули насіння у грунт хлібороби селянської спілки «Злагода», що на Хотинщині…
Добре згуртований колектив знаного на Хотинщині сільгосппідприємства з року в рік працює так, що його здобутками щиро захоплюються всі, хто хоч раз бував в селі Рукшин. На далеко не кращих ґрунтах, де біличка на біличці, працівники колективу щосезону збирають по 60 і більше центнерів ранніх зернових з кожного гектара.
– Вийде так і нинішнього сезону? – поцікавилися в керівника спілки Валерія Івановича Філіпчука.
– Ніколи не загадую: що Бог дасть, те й буде. Але стараємось зі всіх сил, бо хліб (це на зарубку політиканам) – усьому голова. Стараємось. І завдяки цьому вже завершили й сівбу пізніх зернових культур, включаючи сою та кукурудзу.
– Згадали, Валерію Івановичу, зокрема про сою. – Ця культура, знаю, видає з гектара щонайбільше до 30 центнерів зерна. Але ось дехто з ваших колег-новосельчан хвалиться, що бере навіть по 40-45 центнерів.
– Нехай хваляться. Я ж тимчасом не дружу з генно-модифікованими сортами зернових культур. Ну, родять вони вдвічі-втричі рясніше. А про здоров’я після використання продуктів з генно-модифікованих культур хтось думає-гадає? Це бомба уповільненої дії. Недарма більшість зерносіючих країн світу рішуче відмовилися від генно-модифікованих зернових культур та похідної від них продукції. І уявіть – що і я в цьому числі.
Іван Агатій



