Перші читання Meridian Czernowitz відкрила Моніка Рінк (ФОТО)

Перші читання Meridian Czernowitz відкрила Моніка Рінк (ФОТО)

09.09.2016, 16:46

Перша лjкація фесту - Червона зала ЧНУ, поетичні читання німецьких авторів: Моніки Рінк та Яна Рьонерта.

У Мармуровій залі ЧНУ відбулося офіційне відкриття поетичного фестивалю Meridian Czernowitz 2016.

На урочистому відкритті були присутні учасники фестивалю, місцева влада і багато поціновувачів поезії.

Цього року фестиваль проводиться у Чернівцях вже всьоме. Однією із центральних тем фестивалю буде трагедія єврейського народу.

"Приємно, що фестиваль є традиційною подією у Чернівцях. Його завжди чекають, до нього ретельно готуються. Важливим є те, що MERIDIAN CZERNOWIZ торкається серойозних тем: війни та поезії, трагедії в Бабиному Яру та європейської культури. ", - наголосив міський голова Олексій Каспрук.

Протягом трьох днів Чернівці зануряться у поезію. Цього року до участі у фестивалі запросили більше 30 поетів з Німеччини, Швейцарії, Австрії, Ізраїлю, Румунії, Великобританії та України. Серед них: Катя Петровська, Томас Шпар, Педро Ленц, Моніка Рінк, Роні Сомек, Макс Чоллек, Клаус Мерц, Міруна Влада, Естер Кінскі, Аді Кессар, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Ігор Померанцев, Олександр Ройтбурд, Андрій Любка, Артем Полежака, Ірина Цілик.

Організатори і учасники "Meridian Czernowitz" запрошують чернівчан відвідати заходи фестивалю. Окрім поезії на гостей фестивалю чекають цікаві концерти, публічні дискусії та презентації найбільш очікуваних книжкових новинок. Також для всіх гостей фестивалю організовують безкоштовну екскурсію містом.

Вхід на всі події вільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан теж вирішив попіаритися на Бобулі

Прес-секретар фествивалю Лілія Шутяк розповіла в програмі "Суть Речей" на радіо "Станція", що програму фестивалю можна знайти і в соцмережах, і на сайті Інформаційного агентства АСС, і в Літературному Целанівському центрі. 

Лілія Шутяк: Звичайно, програму можете знайти на нашому офіційному сайті meridiancz.com. Тих, хто, можливо, менше користується Інтернетом, ми запрошуємо в літературний Целанівський центр на вулиці Кобилянській, 51. Там можна буде взяти абсолютно безкоштовно таку прекрасну програмку. Така вона у нас гарна, розвертається. І взяти її.  Вам буде цікаво: Meridian Czernowitz представили 10 зіркових іноземних гостей До речі, програмки є українською та німецькою мовами. Якщо хтось хоче підтягнути свою німецьку – ми запрошуємо. Також, програмка фестивалю вийшла в одній із чернівецьких газет. Скуповуйте всі. Десь точно знайдете.

Людмила Григорчук: Приїжджає купа гостей, 30 десь приблизно іноземних анонсували… Чернівці готові прийняти таку силу-силенну людей. Домовилися з усіма? У нас всі завжди переживають, де поселити, чим готувати, що з ними робити.

Лілія Шутяк: В принципі, у нас, слава Богу, не викликає якихось таких труднощів із локаціями і з авторами. На щастя, всі дуже люди відкриті, розуміючи, в принципі, що цікаво, і що, так само, є однією із таких обов’язкових умов, це те, що кожен іноземний учасник фестивалю має волонтера – людину, яка за ним закріплена і яка допомагає йому зорієнтуватися в нашому місті. Зазвичай, більшість волонтерів, це студенти нашого факультету іноземних мов, для яких це гарна практика і гарна можливість познайомитися і налагодити якісь контакти, і, зрештою, гарно провести час.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

1