Перевибори у Чернівцях – робота не лише для парламентарів, але і для громади, – І. Геращенко

Перевибори у Чернівцях – робота не лише для парламентарів, але і для громади, – І. Геращенко

11.03.2019, 21:04

Про це заявила перша віце-спікерка ВР Ірина Геращенко під час візиту до обласного центру, відповідаючи на питання кореспондента www.buknews.com.ua.

І, ймовірно, Верховна Рада так затягує з перевиборами у Чернівцях через передчасний старт президентської кампанії. 

- Кілька міст України залишилися без мерів. Із цим справді є велика проблема. Плчинаючи від Чернівців і завершуючи Сіверодонецьком, де так само немає міського голови. Мені хочеться, щоб у парламенті було 226 голосів для розгляду таких важливих питань. На жаль, зараз цього немає. Можливо, це пов'язано з тим, що виборча кампанія зарано стартувала. Тому кадрові питання важко вирішуються в парламенті. Їх не вносять до порядку денного сесійних засідань. Щоб зняти когось, знайдеться понад 300 голосів, а ось призначити - з цим проблема. Для мене є очевидним, що і Чернівці, і інші міста не можуть залишатися без мерів до чергових виборів. Гадаю, місцеві громади мали би бути активними і вимагати від центральної влади призначення перевиборів, - вважає Ірина Геращенко.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак розповів, коли Верховна Рада призначить перевибори Чернівецької міської ради

Бурбаку цікаво, чому справу про усунення мера Миколаєва суд розглянув оперативно, а аналогічний розгляд у Чернівцях триває вже восьмий місяць

Каспруку знадобиться два-три роки, щоб ліквідувати заподіяну фірташівськими запроданцями шкоду: Бурбак закликав городян ходити на сесії міської ради

Докладніше на відео. 

 

Запитали також про буковинський довгобуд – перинатальний центр.

- Знаю, що він будується кілька років поспіль і на завершення будівництва не вистачає кілька десятків мільйонів гривень. У Верховній Раді є потужне Чернівецьке лобі. Вони можуть дискутувати з різних політичних питань, стосовно виборів у Чернівцях, але соціально-економічна проблематика мала би їх об'єднувати. Депутати постійно звертаються з проханням знайти кошти на добудову перинатального центру, - каже заступниця голови ВР. – Я, в свою чергу, також буду звертатися щодо виділення коштів на добудову. Точну дату, коли це може бути зроблено, звичайно, назвати не можу. Але, якщо ріст ВВП буде зберігатися в такому темпі, як зараз, то знайти гроші для такого важливого об'єкту буде легше, - цитує https://acc.cv.ua/.

Ірина Геращенко поспілкувалась зі студентами та професорсько-викладацьким складом Буковинського державного медичного унівеститету. Також посадовець оглянула потужності ПП «Артон», що спеціалізується на виготовленні сповіщувачів та приладів охоронно-пожежної сигналізації та пожежогасіння. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

1