Перевізники вимагали під ратушею підвищити тарифи на проїзд до 3 грн. 50 коп.

Перевізники вимагали під ратушею підвищити тарифи на проїзд до 3 грн. 50 коп.

27.06.2014, 20:07

Під Чернівецькою ратушею, де сьогодні має відбутися сесія міської ради, зібралося більше сотні людей. Пікетують представники перевізників, які вимагають підвищення тарифів на проїзд.

- Подивіться, скільки коштує пальне, - каже один з водіїв. - Як нам виживати?

Перевізники вимагають підвищення тарифів з 2.20 до 3.50 і заявляють, що не треба робити з транспорту політику.

- Подорожчало світло, газ, вода і ніхто не протестує, - каже директор підприємства "Багіра" Поліна Храпчинська. - А на транспорті не можна піднімати! Чому? В інших містах проїзд уже подорожчав, зараз від 3.50 до 5.75. У Чернівцях нині реально проїзд мав би коштувати на різних маршрутах від 3.50 до 4.75, але ми розуміємо, як людям важко, і пропонуємо лише 3.50.

Перевізники заявляють — якщо за тиждень тарифи не будуть підвищені, вони оголошують страйк.

Під час пікету Чернівецької міської ради перевізниками у п’ятницю, 27 червня, мер Олексій Каспрук вийшов до мітингувальників, пише molbuk.

- Тарифи повинні бути економічно обгрунтованими, - сказав мер. - Я розумію, що тарифи підвищувати треба. Я звернувся до керівництва країни, щоб запровадити адресні допомоги для соціально вразливої категорії населення замість пільг та соціальних квитків, - сказав голова міської ради Чернівців. 

Ці слова мітингувальники зустріли схвальними вигуками та оплесками.

Мітингувальники вимагають підвищити тарифи до 3,5 гривень.

- Найбільш оптимально має коштувати проїзд у маршрутці - 5 гривень, - говорили чоловіки. - У тарифі закладено вартість солярки за 9 гривень, а сьогодні літр дизелю коштує 14,6 гривень. Ми вимагаємо, щоб підвищили тариф хоча б на одну гривню.

Олексій Каспрук пояснив, що працює робоча група, у складі якої є перевізники. І коли комісія закінчить роботу, тоді й буде вирішено питання і з соціальними квитками і з тарифами.

Тим часом, пікет перевізників не сподобався перехожим пенсіонерам. Між літніми людьми та водіями маршруток виникла суперечка. Пенсіонери доводили, що у них малі пенсії і немають грошей на дорогий проїзд, а перевізники апелювали тим, що проїзд в тролейбусах для них безкоштовний.

На сесії міської ради мер Олексій Каспрук наголосив, що ситуацію, котра склалася у місті із перевізниками, підвищенням плати за проїзд та соціальними квитками повинен вирішувати Володимир Бешлей та комісія, яку він очолює.

Депутата Бешлея така заява обурила

- Олексію Павловичу, не перекладайте повноту відповідальності на мене, я що мер?, - заявив Володимир Бешлей. – Дякую за довіру, та у мене для вирішення цієї ситуації недостатньо важелів, делегуйте мені повноваження складати акти, коли перевізники відмовляються возити пільговиків, та розривати угоди з перевізниками, тоді, я гарантую, буде порядок.

Під час обговорення питання про перевезення малозахищених громадян депутат В'ячеслав Кишлярук запропонував розглянути можливість розширення мережі електротранспорту у Чернівцях.

Мер Олексій Каспрук підтримав цю ідею та зазначив, що питання буде розглянуто на засіданнях комісій.

Як повідомлялося, серед тих, хто відстоює збереження соціальних проїзних у місті - депутат Володимир Бешлей. Він обізвав перевізників "жирними котами", які хочуть і відмінити пільговий проїзд, і підняти тарифи.

Водії дозволяють собі брутально виштовхувати з маршруток зі сльозами на очах дітей, ветеранів, інвалідів, - розповів депутат.

- Це є грубе порушення рішень міської ради та рішень виконавчого комітету, - зазначив Бешлей.

- Чому в інших містах України місцева влада може домовлятися з перевізниками, а у Чернівцях влада цього не може робити? - обурився депутат. Як приклад, В. Бешлей назвав міста Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ. За інформацією В. Бешлея, влада у цих містах не відшкодовує належним чином витрати перевізників на соціальні проїзні.

- Ви думаєте, що жлобство перевізників на скасуванні соціальних проїзних завершиться? Вимагають вже підвищити ціни. Ці жирні коти впевнені в тому, що досягнуть своєї мети: скасують соціальні квитки та отримають нові тарифи, - сказав Бешлей.

Джерело: golovne.net, molbuk.ua, vidido.ua та Чернівецький промінь

1


КОМЕНТАРІ (3)

От наглота! Мало того, що дублюють тролейбусні маршрути, працюють на свою кишеню, викидають пенсіонерів з салону, ще й ультиматуми ставлять. Нехай бастують, Мерія повинна забеспечити аж 3 - 4 маршрути для підвозу жителів міста до електротранспорту і все!  

Алексей не поддавайся на эти штучки! Вообще мерии надо пересмотреть городские автобусные маршруты и существенно их сократить, обеспечив подвоз жителей города к тролейбусным маршрутам, это разгрузит центр города, улучшит екологию города, увеличит пасажиропоток електротранспорта, что в свою очередь обеспечит неубиточность комунального предприятия.

avatar

Чернівчанин

28 червня 2014 08:13

Повністю підтримую Чернівчанина! Точно знаю, що маршрутники 80% працюють не кеш!

avatar

Дмитро

28 червня 2014 08:29

банальне любіювання "фронтовими" депутатами БЯКф власних інтересів для власної кишені.

сумно визнавати,але народ знову кинули і розвели

avatar

студент, Міша

30 червня 2014 12:35