Під час 'Золотих оплесків Буковини' нагородять переможців Міжнародного літературного конкурсу 'Коронація Слова'

Під час "Золотих оплесків Буковини" нагородять переможців Міжнародного літературного конкурсу "Коронація Слова"

24.09.2015, 18:12

В чернівецькому театрі 11 днів поспіль будуть ставити комедії.

Цього року з 23 жовтня до 2 листопада триватиме фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини". Це вже 10-й за ліком фестиваль. 

- Для наших глядачів це довгоочікувана подія, адже протягом 11 днів кожного вечора в театрі будуть ставити комедії, - каже керівник літературно-драматичної частини театру Наталія Федорович, - Це унікальний фестиваль в Україні і в Європі взагалі. Є багато різних тематичних фестивалей, але саме комедій — нема ніде. У 2003 році цей фестиваль проводився вперше. Вистави показуватимуть українські колективи, і не тільки. Будуть гості з сусідніх країн.

В цьому році приїзжають 4 національні театри — три київських і Львівський театр імені Заньковецької. Будуть театри з Івано-Франківська, Коломиї, Вінниці, Чернігова... Буде також румунський театр з Ботошан, який покаже комедію Рея Куні "Гроші з неба".

Відкриватимемо фестиваль "Енеїдою", Івано-Франківського театра. Київський театр оперети привезе виставу "Сорочинський ярмарок", яка в 2010 році здобула премію "Золота пектораль". Львів покаже нам виставу на сучасний лад "Блазні мимоволі". Напевно, глядачі більше нададуть перевагу національним театрам, хоча і квитки на їх вистави будуть дорожчі за інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жовтні Чернівецький муздрамтеатр запрошує на відкриття нового сезону

Чернівецький театр запропонує глядачу улюблену багатьма постановку "Тустеп і різний мотлох".

У рамках фестивалю відбудеться також нагородження фіналістів конкурсу "Коронація слова" за найкращі п'єси та кіносценарії. 

Крім традиційного обговорення вистав "на канапі", новинкою цьогорічного фестивалю стане робота альтернативного журі, до складу якого запросить чернівецьких журналістів і друзів театру. 

Імені членів професійного журі і його голову гладачам повідомлять тільки з початком роботи фестивалю. 

Фестиваль відбуватиметься повністю за рахунок квитків, тому ціни будуть трошки вищі ніж зазвичай.

Частково використано повідомлення molbuk.ua

1