Поки Партія регіонів блокує скликання позачергової сесії обласної ради у Чернівцях, Львівська обласна рада проведе виїзне засідання прямо  на Євромайдані

Поки Партія регіонів блокує скликання позачергової сесії обласної ради у Чернівцях, Львівська обласна рада проведе виїзне засідання прямо на Євромайдані

26.11.2013, 19:28

Хочуть протиснути своє обтікаєме звернення і проти прямих вимог до президента від опозиції та Євромайдану. Про це повідомив з будівлі ОДА і облради журналіст Вадим Пелех. - Щойно голова Чернівецької облради вигнав журналіста МБ з засідання погоджувальної ради.

Група депутатів Чернівецької обласної ради таки потрапила до "будинку з левами" і запропонували першому заступнику голови ОДА Георгію Галицю, який теж є депутатом, підписати проект звернення до Президента України Віктора Януковича про продовження євроінтеграці. Пан Галиць відмовився ставити підпис.

Далі депутати Ярослав Курко, Іван Мунтян, Віталій Мельничук, Михайло Павлюк зустрілися з головою облради Михайлом Гайничеру. Голова облради оголосив про початок погоджувальної ради для обговорення дати позачергової сесії облради. Кореспондента molbuk.ua М.Гайничеру попросив вийти з кабінету. 

Учасники засідання обговорили ситуацію, що склалась у зв’язку зі зверненням групи депутатів обласної ради про скликання позачергової сесії обласної ради через призупинення Урядом підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Як повідомили керівники опозиційних фракцій, на погоджувальній раді так і не дійшли згоди щодо призначення дати проведення сесії. На противагу проекту рішення звернення до керівництва держави щодо євроінтеграції, який підготувала опозиція, керівник фракції Партії регіонів Георгій Галиць запропонував свій проект, який не має нічого спільного із вимогою буковинської громади відновити роботу над підписанням асоціації на Вільнюському саміті.

Як повідомив депутат обласної ради від опозиційної фракції "За Батьківщину!" Ярослав Курко, «наші вимоги прості: Президент має поїхати до Вільнюсу і підписати асоціацію, уряд – відновити роботу з підготовки до асоціації. Натомість єдина політична сила в облраді – Партія регіонів – не хоче підтримати ці вимоги. Вони пропонують своє, абсолютно підлабузницьке рішення».

Як повідомляє коресподент БукІнфо, керівники фракцій так і не узгодили спільний текст звернення до Президента України щодо необхідності участі у Вільнюському саміті «Східного партнерства» та підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Після цього М.Гайничеру вирішив, що підстав для проведення позачергової сесії обалсної ради - немає.

Засідання погоджувальної ради керівників фракцій Чернівецької облради, під керівництвом голови облради, члена Партії регіонів Михайла Гайничеру завершилося провалом. 

Під "будинком з левами" триває мітинг, кількість його учасників продовжує зростати.

Крім того, активісти чернівецького Євромайдану увійшли до приміщення ОДА й зараз спілкуються із головою облдержадміністрації Михайлом Папієвим.

У ці хвилини також почався суд. Міська влада хоче заборонити у Чернівцях ?#‎Євромайдан?.

Джерела: molbuk.ua, БукІнфо

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць на своїй сторінці у Facebook дав свою оцінку сьогоднішнім подіям в обласній раді : "Набагато важче йдуть переговори з керівниками депутатських фракцій про скликання позачергової сесії обласної ради стосовно вироблення узгодженого проекту звернення. Часом складається враження, що ініціатори скликання сесії вже самі перегоріли і втратили цікавість до цього. У всякому разі часу майже не залишилося, а на компроміс наші опозиціонери йти не хочуть. Подаю свій проект звернення до обласної ради, щоб ще раз спробувати прискорити процес. Незабаром оприлюдню його..."

Тим часом, як повідомляє #Євромайдан #Львів, виїзне засідання Львівської обласної ради відбудеться на #Євромайдан #Львів

Раніше прес-служба Чернівецької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» повідомила, що 26 листопада 2013 р., о 14:00 відбудеться пікетування Чернівецької обласної державної адміністрації. Опозиційні партії «ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Удар», громадські активісти та активне студентство, котрим не байдуже майбутнє України, вимагатимуть від влади забезпечення підписання Угоди про Асоціацію на Саміті ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада.

Завтра, 27 листопада 2013 р., о 14:00 на Центральній площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбудеться мітинг на підтримку євроінтеграційного руху України. 

Запрошуються представники ЗМІ та всі, кому небайдуже майбутнє України.

1