Парамедик Тетяна Тучак: Витрачати великі гроші на поїздку до Трампа -  бридко, краще поїхати на війну

Парамедик Тетяна Тучак: Витрачати великі гроші на поїздку до Трампа - бридко, краще поїхати на війну

06.02.2017, 20:29

Наші військовослужбовці, які служать у районі Авдіївки, виснажені тривалими обстрілами. А тому бійці добровольчого корпусу стягують підкріплення на передову, аби замінити втомлених побратимів і вже разом тримати позиції. 

- Це не ротаційний виїзд, а допомога, у зв’язку з тим, що дуже посилений зараз арт-обстріл у Авдіївці, хлопці вже третю добу не сплять. З кожного міста маємо наказ, виїжджаємо, - сказав Сергій, сотник резервної 16 сотні ДУК "Правий сектор" Буковини.

З Чернівців у район Авдіївки вирушили восьмеро добровольців. Серед них - і пані Тетяна, вона - парамедик. Зізнається, коли їхала на Схід уперше, рідним не говорила. Нині ж доньки вже знають, куди вона їде і для чого. 

- Для мене дуже важлива підтримка дітей - маю трьох доньок, 5 онуків. Вони мене підтримують, - розповіла Тетяна Тучак, парамедик.

Підтримують і буковинці, каже пані Тетяна. Хтось безкоштовно лагодить авто, хтось допомагає грошима на дизпаливо та інші витратні матеріли. А ось влада, каже, лише ганьбиться. 

- Їздити до Трампа - витрачати такі гроші великі - це, знаєте, бридко, гидко, огидно. А хлопці самі рвуться на війну. Такий адреналін - вони їдуть туди і ніхто не знає - вернуться вони живими чи ні. Але вони рвуться самі туди, - наголосила Тетяна Тучак, парамедик.

Бійці добровольчого корпусу будуть там стільки, скільки потрібно, каже Сергій. А за потреби готові підтягувати ще підкріплення. 

- Я б до перемоги вже залишився, але ми не знаємо, що і як. В принципі розраховуємо, що після 20 чисел буде прорив - будемо там. Місяць-півтора, - зазначив Сергій, сотник резервної 16 сотні ДУК "Правий сектор" Буковини.

У район Авдіївки добровольці прибудуть уже за два дні. З собою взяли і трохи допомоги для побратимів - збирали, кажуть, похапцем, але дещо таки везуть. 

 

1