Папієв повинен або виступити проти Азарова, або піти у відставку  (+ голос губернатора про підписання Угоди з ЄС на саміті в листопаді)

Папієв повинен або виступити проти Азарова, або піти у відставку (+ голос губернатора про підписання Угоди з ЄС на саміті в листопаді)

27.11.2013, 12:59

Євромайдан в Україні набирає обертів. Однак, ситуація в Чернівцях відрізняється від того, що відбувається в інших містах Західної України, де тисячі студентів виходять на вулиці, де збираються сесії обласних, міських, районних рад і приймаються рішення на підтримку євроінтеграційного курсу України.

Третього листопада 2013 року представники влади, зокрема, особисто голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв та громадськості закликали буковинців знову зробити історичний вибір та задекларувати прагнення жити в родині європейських народів. На Центральній площі зібралися представники усіх районів області, громадських і національно-культурних організацій. Загалом, за різними оцінками, 8-10 тисяч людей. Учасники Буковинського віча-2013 підтримали стратегічний курс на євроінтеграцію України. Віче ухвалило звернення до Українського народу, Президента України Віктора Януковича і керівників ЄС і держав-членів ЄС. 



Тому тепер студенти, як основна рушійна сила нинішньої боротьби за європейський курс України, мають взяти ситуацію в свої руки. Вони повинні створити страйковий комітет і вимагати від голови Чернівецької облдержадміністрації, аби він чітко окреслив свою позицію: чи підтримує Папієв євроінтеграційний курс України, в такому разі він повинен виступити за відставку Азарова та його уряду, як особи, яка фактично здійснила антиконституційний заколот.

В протилежному випадку студенти, депутати обласної ради, місцевих рад Буковини мають вимагати негайної відставки Папієва з посади голови Чернівецької облдержадміністрації.

OSP-UA.INFO

Нагадаємо, сьогодні активістам Тарасу Прокопу і Володимиру Палагнюку вдалося увійти в приміщення "будинку з левами", де вони поспілкувалися з Георгієм Галицем і Михайлом Папієвим.

- Ми задавали багато разів Папієву конкретні запитання, але конкретної відповіді не отримували. Він, звичайно, висловив свою підтримку євро інтеграційному прагненню України, але разом з тим він не коментував свою позицію з приводу того, чи варто підписувати угоду про асоціацію з ЄС саме зараз, чи потрібно відкласти це рішення. Від цього питання він повністю відійшов. - Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив активіст Тарас Прокоп, який разом зі своїм товаришем Володимиром Палагнюком близько двох годин спілкувався з високопосадовцями Чернівецької ОДА під час мітингу під "будинком з левами".

Непослідовну позицію голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва прокоментував також народний депутат України Максим Бурбак:

- Ну от вкотре дивуюсь, а зрештою, навіть вже не дивуюсь діям місцевої влади в Чернівцях. Спочатку вони, тобто голова ОДА та інші чиновники, збирають велелюдне віче ніби-то на підтримку євроінтеграції України, зганяючи на Центральну площу Чернівців тисячі бюджетників. В добрих традиціях «брежнєвських» часів 3 листопада цього року вчителі, лікарі, держслужбовці в свій вихідний день радісно «одобрямс» кожному слову очільника краю Михайла Папієва про необхідність підписання Україною угоди з ЄС. Після цього Буковина прогриміла в ЗМІ на всю державу, як організатор наймайсштабнішого народного волевиявлення. І що ми бачимо сьогодні? Ініціатива буковинської молоді висловити своє ставлення до припинення євроінтеграційних процесів з боку влади одразу була заборонена. Спочатку міська влада заборонила встановлення наметів на Центральній площі, аргументуючи це тим, що площа знаходиться в буферній зоні ЮНЕСКО. Забуваючи при цьому , що в тій же буферній зоні розташований незаконно побудований літній майданчик нічного клубу «Сорбона», який належить депутату –тушці Чесанову. Та ще багато інших незаконних будівель.

Наступного дня міська рада подає вже позов до суду щодо незаконного встановлення наметів. Таке враження, що місцеві «очільники краю, де варто жити», вже не знають, як «заборонити, припинити, знищити» те, що знищити вже неможливо. Голова ОДА Михайло Папієв, який лише три тижні тому активно закликав буковинців до Євросоюзу, сьогодні майже цілий день провів в приміщенні обласної прокуратури. Мабуть, радився з новопризначеним прокурором області, як перешкодити занадто активним чернівчанам прагнути до Європи.

А в цей час під стінами ОДА зібралось біля 1000 буковинських студентів, які хочуть з’ясувати у «очільника краю», чому він вважає Євромайдан «хороводом» чи штучною акцією. Молодці молоді чернівчани! Так тримати! Не здавайтесь і нічого не бійтесь!

P.S. А я вкотре переконуюсь в тому, що Папієв може реально претендувати на перше місце в номінації «брехун року».

1