Папієв і Михайлішин мають вийти з Партії регіонів, або на них також впаде кров невинних (оновлено о 15.25)

Папієв і Михайлішин мають вийти з Партії регіонів, або на них також впаде кров невинних (оновлено о 15.25)

08.12.2013, 18:26

У Чернівцях на мітинг на Центральній площі прийшло понад три тисячі людей. Спочатку люди стояли тільки біля пам’ятника Т.Шевченкові та на тротуарах, а потім перекрили рух на вулиці Університетській.

На самій площі встановлено інсталяцію: клітка з дроту, на якій знаходяться жовто-блакитні прапорці та різноманітні плакати. Інсталяція символізує той стан, у якому нині перебуває Україна.

Мітинг розпочався з молитви за Україну. Проводять її священники церков Київського патріархату та Греко-католицької церкви.

До присутніх звернувся священник УПЦ Київського Патріархату, який наголосив, що Церква буде з народом до кінця й завжди підтримуватиме людей у боротьбі з режимом.

У своїх виступах на мітингу засуджували владу, яка допустила криваві події 30 листопада і 1 грудня у Києві, та закликали буковинців їхати в Київ та брати участь в акції в столиці.

- Папієв і Михайлішин мають вийти з Партії регіонів, або на них також впаде невинна кров людей, яких "Беркут" побив на Майдані, - заявив один з промовців.  

А шеф-редактор газети "Час" Петро Кобевко закликав буковинців щодня пікетувати під вікнами депутатів-зрадників Чернівецької міської ради, членів фракції ПР та "тушок" та обласної ради. Також він закликав до загальної мобілізації буковинців та оголошення страйку, якщо влада не прислухається до людей.

Згадали також про депутатів міської ради Чесанова та Гаєвсьу, які вимагають криміналу проти студентів. Правоохоронцям нагадали про підпільне казино в "Сорбонні", а ректора БДМУ закликали відсторонити Гаєвську від викладання студентам. 

На Буковині створюють обласну Громадську європейську раду, яка має на початкових етапах стати альтернативою Чернівецьких обласної та міської рад. Як повідомляє кореспондент БукІнфо, таке рішення щойно ухвалене громадою на Центральній площі. Про це повідомив заступник облорганізації УДАРу Олександр Шкурідін.

Крім того, під час мітингу обласний комітет громадського спротиву уповноважено розпочати організаційні заходи для створення Громадської ради. До неї увійдуть люди, які мають повагу серед мешканців області, авторитет та хочуть працювати, на відміну від Чернівецьких обласної та міської рад, наголосив Олександр Шкурідін.

Страйком Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та студентська координаційна рада закликали до саморозпуску Чернівецьких обласної та міської рад. Про це представники студентства заявили на мітингу.

Студенти просять буковинців також підтримати їх у боротьбі з режимом. «Приходьте на Євромайдан у Чернівцях не лише тоді, коли гарна погода, а щодня аби проявити солідарність із страйкуючими», - закликали чернівецькі студенти.

Переважна більшість мітингувальників - люди середнього віку. Студентів і молоді - мало. 

З Калинки на мітинг пішло усього півсотні людей. Приблизно 50 підприємців зібралися біля Калинівського ринку і вирушили пішою ходою до Центральної площі на мітинг. Організатори сподівалися, що до них приєднається, хоча би кілька сотень осіб. Але більшість підприємців все ж залишилася торгувати на базарі.

- Ми розповсюджували газети, листівки із закликом піти у неділю на Центральну площу на мітинг, - розповідає один із організаторів. - Але люди, як у нас ведеться, вирішили, люди вирішили, що за них це повинні зробити сусіди.

Колона підприємців пройшла вздовж дороги, руху транспорту не заважала. Вони пройшли пішою ходою вулицями Московської Олімпіади, Руській, Садовського. Несуть жовто-блакитні прапори та прапор Євросоюзу, скандують "Слава Україні!" та "Михайлішина у відставку!"

У Чернівцях мітингувальники на Центральній площі міста висловили недовіру Чернівецькій міській раді та Чернівецькій обласній раді.

Голосування провели шляхом підняття рук. Опозиційні політики натомість пропонують створити альтернативні органи влади у Чернівцях.

Пред мітингом прозвітували про те, як використали пожертви на Євромайдан. Загалом буковинці пожертували понад 70 тисяч гривень, 10 доларів і 5 євро. Більшість цих коштів витратили для відправки мітингувальників-буковинців на Київ. 

Серед учасників мітингу волонтери розповсюджували черговий номер газети "Революція".

Частково використано матеріали molbuk.ua, vidido.ua та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не понравился ваш заголовок. Почему это какие-то "промовці" раздают советы быть Папаиеву и Михайлишину в ПР или не быть. Они взрослые "дяди", втупили в ту партию, которая соответствует их убеждениям, пусть же тогда и разделяют ответственность за деяния своего Лидера.

avatar

Елена

08 грудня 2013 14:50