Змінивши графік свого робочого дня  Папієв дуже напружено і зі звинуваченнями поспілкувався зі студентами, які вийшли в євроходу (+фото)

Змінивши графік свого робочого дня Папієв дуже напружено і зі звинуваченнями поспілкувався зі студентами, які вийшли в євроходу (+фото)

26.11.2013, 21:39

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв не допомагатиме студентам, які у вівторок у Чернівцях організували й провели євроходу вулицями міста.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив активіст Тарас Прокоп, який разом зі своїм товаришем Володимиром Палагнюком близько двох годин спілкувався з високопосадовцями Чернівецької ОДА під час мітингу під "будинком з левами".

- Першим з нами зустрівся лише перший заступник голови ОДА Георгій Галиць, - розповідає Тарас Прокоп. - З ним ми розмовляли досить урівноважено. З більшістю моментів у розмові ми погоджувались. Проте він не міг нам гарантувати виконання цих рішень, які ми вимагали від них.

- Після того прийшов Михайло Миколайович, - продовжує Тарас. - Розмова перейшла у зовсім інше поле, була дуже напруженою. У більшості цієї розмови Папієв звинувачував нас у різних моментах. Він говорив про те, що ця акція є політичною. Також він сказав, що допомоги мітингувальникам він надавати найближчим часом не збирається. Сказав, що погодиться надасть допомогу, якщо ми офіційно звернемося до ОДА. Хоча взагалі невідомо, чи буде вирішено це.

- Ми задавали багато разів Папієву конкретні запитання, але конкретної відповіді не отримували. Він, звичайно, висловив свою підтримку євро інтеграційному прагненню України, але разом з тим він не коментував свою позицію з приводу того, чи варто підписувати угоду про асоціацію з ЄС саме зараз, чи потрібно відкласти це рішення. Від цього питання він повністю відійшов, - додав активіст.

Нагадаємо, сьогодні студенти пройшлися євроходою до приміщення Чернівецької ОДА, де вимагали зустрічі з губернатором Михайлом Папієвим. Двері держустанови були зачиненими, не впускали навіть депутатів облради. Однак активістам Тарасу Прокопу і Володимиру Палагнюку вдалося увійти в приміщення "будинку з левами", де вони поспілкувалися з Георгієм Галицем і Михайлом Папієвим.

Джерело: molbuk.ua

А це версія зустрічі від прес-служби ОДА. 

Керівництво обласної державної адміністрації зустрілось з представниками студентів (ФОТО)
26.11.2013 | 17:17

Сьогодні, 26 листопада, в обласній державній адміністрації перший заступник керівника виконавчої влади краю Георгій Галиць зустрівся з Тарасом Прокопом та Володимиром Палагнюком – громадськими активістами, яких делегували на зустріч чернівецькі студенти-учасники євромайдану в обласному центрі. Молоді люди повідомили, що їх акція на Центральній площі безстрокова, а також повністю аполітична. «Ми однаково рівновіддалені від усіх політичних сил – провладних та опозиційних. А заявки на проведення мирних зібрань на Центральній площі Чернівців, подані окремими політичними партіями, не мають до наших акцій жодного стосунку», - запевнили вони. Окрім цього, молоді люди звернулись до Георгія Галиця з проханням сприяти у проведенні позачергової сесії Чернівецької обласної ради до 28 листопада та прийняти на ній звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Спілкуючись з громадськими активістами, Георгій Галиць підкреслив, що крайова влада з розумінням ставиться до проєвропейських акцій, які відбуваються зараз у Чернівцях лише за умови, якщо вони будуть абсолютно деполітизовані. «У питанні європейської інтеграції України ми з вами є однодумцями. Більше того, європейський курс зараз є консолідуючим чинником у суспільстві, - сказав він. – Втім, остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом за Президентом України і політичним пристрастям тут не місце».

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв змінив графік свого робочого дня для того, аби зустрітись з громадськими активістами. Зустріч відбулась у залі засідань обласної державної адміністрації. В ході розмови він підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію турбує його так само, як і всіх краян, котрі обрали європейський курс. «Але цей документ має бути підписаний у такій редакції, який буде максимально вигідним та вірним для держави та українців. Саме це чітко задекларував Президент України в своєму учорашньому зверненні до українського народу, позаяк від цього залежить майбутнє держави, а рівень відповідальності має розуміти кожен з нас», - зауважив він. Окрім цього, керівник виконавчої влади краю, висловив готовність вирішити побутові проблеми для активістів євромайдану у Чернівцях, які ночують там.

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць на своїй сторінці у Facebook дав свою оцінку сьогоднішнім подіям в обласній раді та прокоментував зустріч зі страйкуючим студентством: "Зустрівся з представниками студентів, які прийшли сьогодні по обіді до обласної державної адміністрації. Після обміну думками зійшлися на тому, що на 90 % наші оцінки нинішньої політичної ситуації збігаються. Студенти усвідомлюють небезпеку використання їхнього руху в інтересах політичних сил.

Ми сприймаємо право студентів на такі форми висловлення своєї громадянської позиції як євромайдан на Центральній площі міста. Домовилися зустрітися пізніше на самому майдані для вирішення певних побутових питань. Опісля з представниками студентів поспілкувався ще й голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. Також знайшли консенсус.

Набагато важче йдуть переговори з керівниками депутатських фракцій про скликання позачергової сесії обласної ради стосовно вироблення узгодженого проекту звернення. Часом складається враження, що ініціатори скликання сесії вже самі перегоріли і втратили цікавість до цього. У всякому разі часу майже не залишилося, а на компроміс наші опозиціонери йти не хочуть. Подаю свій проект звернення до обласної ради, щоб ще раз спробувати прискорити процес. Незабаром оприлюдню його..."

1