'Пальці стерла майже до крові': чернівчанка Анастасія Тарновецька потрапила у фінал Чемпіонату України зі скелелазіння

"Пальці стерла майже до крові": чернівчанка Анастасія Тарновецька потрапила у фінал Чемпіонату України зі скелелазіння

17.08.2020, 10:33

Після тривалого карантину відбувся чемпіонат України зі скелелазіння у дисципліні "швидкість" серед дорослих, який проходив 1-3 серпня у Маріуполі.

Про це повідомляє  Управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації.

 Чернівці на цих змаганнях представляла Анастасія Тарновецька:

«Ми пройшли продуктивний навчально-тренувальний збір в місті Дніпро, що дало змогу показати кращі результати, ніж на попередньому Чемпіонаті. Вдячні управлінню молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації за всебічну підримку скелелазіння в Чернівецькій області».

Не дивлячись на відсутність досвіду у лазінні на швидкість, Анастасія показала відмінний результат на еталонній стінці - 13,695 секунди, покращивши свій попередній результат, більше ніж у 2 рази. І після кваліфікації навіть потрапила до фінальної частини змагань, але у фіналі вже не змогла конкурувати з досвідченими швидкісниками.

Зразу по закінченні офіційного чемпіонату було проведено чемпіонат Донецької області зі скелелазання у швидкості на еталонній і класичній стінках - "Кубок Приазов'я 2020" у якому Анастасія теж взяла участь.

Анастасія Тарновецька про відвідані змагання і результати "Кубка Приазов'я 2020"

 - Це моя друга участь у дорослому Чемпіонаті України зі швидкості, який пройшов у Маріуполі. В минулому році у Харкові я вперше бігала "швидкість", результат був не дуже.... В Маріуполі я показала значно кращий результат, але ще треба багато працювати. На жаль, в Чернівцях немає де тренувати швидкість і це дуже прикро, бо мені дуже сподобалося бігати еталонку.

 - Чемпіонат пройшов на дуже високому рівні, велике спасибі організаторам! Крім Чемпіонату, я взяла участь у "Кубку Приазов'я 2020 " і Кубку Донецької області. Останній день було вже дуже важко бігати, пальці були стерті майже до крові.

- Незважаючи на дуже насищений графік змагань, вдалося знайти час і побувати на морі. Все дуже сподобалося і змагання і проведений час і своїми результатами, загалом, я також задоволена.

Світлина від Управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації.

1