Осачук розповів, як у нього за спиною правоохоронці нападають на чернівецький бізнес і влаштовують величезні побори

Осачук розповів, як у нього за спиною правоохоронці нападають на чернівецький бізнес і влаштовують величезні побори

26.08.2021, 10:17

Про це голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив в інтерв'ю місцевим телеканалам під час Телемарафону "30 років незалежності: Чернівці 1991-2021".

Керівник крайової виконавчої влади розповів журналістам, що його пропозиція преміювати і нагороджувати буковинських підприємців за створені нові робочі місця, яку він озвучив під час інавгураційної промови при вступі на посаду, "були метафорою. І жодних медалей бізнес не потребує".

- Як і кожна людина, підприємці, бізнесмени потребують щирих слів вдячності,  і якщо ця вдячність колись буде реалізована у вигляді державної нагороди чи іншої відзнаки, це просто така собі приємність. Це миттєва емоція і не більше того, - пояснив Сергій Осачук. - А найбільша винагорода, якої прагне і вимагає бізнес це, будь ласка, не влаштовуйте нам маски-шоу, не шугайте, не блокуйте, не розводьте нас на якісь неймовірні відкати і платню правоохоронцям. Оце найбільша винагорода, якої хоче наш бізнес. І я чую відгук, ми спілкуємося з асоціаціями бізнесменів, індивідуально, і вони кажуть: єдина допомога, яка потрібна від вас, будь ласка, не перешкоджайте нашій діяльності. І тому це робота ментальна, не тільки на рівні керівництва, а достукатися до багатьох представників середньої ланки, які носять погони і мають честь мундиру, або кажуть, що мають честь мундиру.

- А в цей час за нашими спинами, коли ми моделюємо візії розвитку Чернівецької області, здійснюють напади, на превеликий жаль, на підприємців. І знову я чую про величезні побори, які відбулися саме у Чернівцях у листопаді-грудні 2020 року. Це дуже прикрі випадки. І я лише хочу спонукати, закликати чернівецьких підприємців не розповідати мені ці історії через 3-4 місяці. Якщо є такий випадок, негайно, будь ласка. А знаєте, яка була відповідь? Я питаю, чому ви відразу не сказали. А вони відповідають, а яка гарантія, що ви будете завтра. Ви можете гарантувати, що ваш голова ОДА буде завтра, який вас захищає. Він каже, ні, не можу. От бачите, краще заплатити і все залагодити у такий спосіб. Тому це питання до нас. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика частка тіньової економіки на Буковині допомогла легше пережити коронакризу, - голова Чернівецької ОДА

 Начальник поліції Чернівецької області Анатолій Дмитрієв пішов з посади

 
 
Нагадаємо, під час вступу на посаду восени 2019 року Осачук сказав таке про нагороди підприємцям за створені робочі місця 
 
"Сьогодні ми віддаємо шану українським воїнам, військовослужбовцям, які зі зброєю в руках боронять українську державу. Але з такою самою шаною ми ставимося до кожного, хто створює нові робочі місця. Вони роблять не менший внесок у зміцнення України, аніж солдати. Кожного, хто створить сто нових робочих місць із офіційним працевлаштуванням ми відзначимо крайовими нагородами. А кожного, хто створить тисячу нових робочих місць у нашій області, я особисто буду просити Президента України відзначити державними нагородами" - сказав Осачук.
 
Фото ілюстративне
1