Оприлюднено подробиці трагедії з Мі-8 під Слов'янськом, в якій загинув чернівчанин

Оприлюднено подробиці трагедії з Мі-8 під Слов'янськом, в якій загинув чернівчанин

26.06.2014, 17:42

Міністерство оборони оприлюднило подробиці трагедії з українським вертольотом Мі-8, збитим у вівторок під Слов´янськом

За попередніми даними, о 17:07 керівництво АТО отримало доповідь про зліт вертольота, а вже через три хвилини пішла доповідь про його падіння, передає ТСН.

За словами очевидців, люди, що підірвали вертоліт, чекали зльоту і пересувалися на двох легкових автомобілях і мікроавтобусі.

Після того, як вони збили вертоліт, вони втекли у напрямку населеного пункту Билбасівка поблизу Слов´янська.

На місці падіння вертольота пошуково-рятувальна група знайшла тіла дев´яти загиблих, четверо з них – кияни. Зараз їх перевозять для поховання.

Як повідомлялося, прокуратура почала розслідувати загибель дев´яти осіб «через падіння збитого терористами вертольота сил антитерористичної операції біля Слов´янська Донецької області» 9 червня. На місці падіння виявили «чорний ящик» і зброю.

Сім’ї загиблих військовослужбовців отримають одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тис. гривень, а поранені військовослужбовці в розмірі до 5 тис. гривень. Допомога виділятиметься згідно розпорядження голови облдержадміністрації за рекомендацією постійнодіючої комісії з надання одноразових грошових допомог.

Як інформує департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, з метою посилення соціального захисту сімей загиблих та поранених під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення антитерористичної операції, 25 червня 2014 року на позачерговій сесії обласної ради прийнято рішення про внесення змін до Порядку надання одноразових грошових допомог за рахунок коштів «Обласної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2013-2015 роки».

http://ua.comments.ua/

1