Журналістам показали буковинця, якого не могла розшукати вся обласна міліція (оновлено)

Журналістам показали буковинця, якого не могла розшукати вся обласна міліція (оновлено)

04.07.2012, 17:37

Попри те, що міліція спростовує причетність екс-голови Заставнівської райдержадміністрації, Михайла Бойчука, до стрілянини у селі Хрещатик, сьогодні очевидці розповіли, як було насправді. Депутат місцевої ради припускає, що М.Бойчука прикривають.

Сьогодні, на спільній прес-конференції Максима Бурбака та Івана Мунтяна, журналістам представили мешканця села Хрещатик Заставнівського району Віктора Горюка. Саме на Горюка посилалася “Батьківщина" у заяві про те, що 22 червня у селі Хрещатик Заставнівського району засуджений екс-голова РДА Михайло Бойчук стріляв з мисливської рушниці.

Раніше, нагадаємо, Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області повідомив, що "з метою встановлення особи Віктора Петровича Горука зроблено запит до адресно-довідкового бюро. Адже відомостей про цю особу автори не повідомляють. За даними адресно-довідкового бюро громадянин на ім’я Віктор Петрович Горук не тільки в Заставнівському районі, але й у Чернівецькій області не зареєстрований. Не може бути свідком або звертатися із заявами неіснуюча людина. Більше того, у матеріалах перевірки відсутні будь-які звернення чи свідчення очевидця навіть із схожим прізвищем".

За словами самого Віктора Горюка, про стрілянину у селі, яку зчинив засуджений до 5 років позбавлення волі (умовно) колишній голова Заставнівської РДА Михайло Бойчук йому 22.06. телефоном повідомив очевидець подій Ілля Чухрій. І він особисто  кілька разів безуспішно намагався дотелефонуватися до прокурора Чернівецької області Петра Ковала. Проте з прокурором його так і не з'єднали. Так само безуспішними були дзвінки на "гарячу лінію" та в службу нагляду за діяльністю міліції.

Присутній на прес-конференції Ілля Чухрій, який повідомив про постріли, спростував інформацію про те, що міліція прибула на місце події за 20 хвилин. Сталося це за добрих півтори години після виклику. Хоча, за його словами. третій постріл пролунав у ту саму мить, коли він розмовляв по телефону з черговим міліціонером. І той також міг чути його, перебуваючи на іншому боці телефонного зв'язку.

За словами очевидця, міліціонери не перешкоджали Бойчуку замітати сліди вчинення ним стрілянини. Адже стріляв він перебуваючи у своєму джипі. Тим часом вже після прибуття міліції, по слідах джипа пустили білий мікроавтобус, який так само належить Бойчуку. Начальник міліції бачив це на власні очі, але ніяк не реагував.

Сесія сільської ради також відмовилася обговорювати цей інцидент. "Хоча людей, які чули що Бойчук стріляв значно більше, але усі вони бояться розповідати про це, - заявив Ілля  Чухрій. - Там на заводі стільки відеокамер, що досить було тільки переглянути зроблені ними відеозаписи, щоб побачити, як Бойчук виїздив на своєму ленд-крузері. Проте міліція його прикриває".

- Тепер мені дивно, що міліція їх так прикриває, що нібито він не був на пасовиську, і нічого, хоча зараз, у даний час, 17 шротів є на панелі, - підкреслив Ілля Чухрій, депутат Хрещатинської сільської ради.

Натомість, правоохоронні органи декларують час прибуття у 20 хв. Та й взагалі, після опитувань жителів, причетності Бойчука до стрілянини міліція не побачила. А заяви опозиційних сил щодо стрілянини у Хрещатику обласна міліція називає наклепом та дешевим піаром.

1