На Буковині опозиція не захотіла  говорити з 'безголовою' владою

На Буковині опозиція не захотіла говорити з "безголовою" владою

14.10.2011, 21:10

Хода учасників мітингу проти политчних репресій в Україні до стін Чернівецької ОДА, як планувалося, не відбулася. Як повідомив під час самого мітингу голова міської організації ВО "Батьківщина" Юрій Скорейко, говорити з обезголовленою владою немає жодного сенсу. Адже легітимних, обраних громадянами голів Чернівецьких обласної та міської рад на Буковині фактично немає.

Мітинги протесту на Буковині: Прийшов час об’єднатися не лише політикам, а й усьому суспільству


Близько чотирьох сотень буковинців зібралися сьогодні на Центральній площі Чернівців, аби висловити своє обурення недемократичним, замовним, репресивним і суто політичним вироком, винесеним цього вівторка екс-прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко. Люди прийшли, незважаючи на розпал робочого дня. Незважаючи на те, що небо заливало холодним дощем, а вітер рвав прапори. Незважаючи на завершення святкової служби в церквах з нагоди дня Покрова Пресвятої Богородиці. Тому що терпіти брехню і знущання влади вже несила. Мітинг скликав обласний Комітет опору диктатурі. У ньому взяли участь представники багатьох політичних партій і громадських організацій, просто небайдужі громадяни. Для них було необхідно висловити вимогу до Президента припинити принизливі знущання над українською демократією та зупинити політичний та суспільний терор, спрямований на руйнацію України. Вони разом зі священиком помолилися за Україну і заявили сьогодні: українцям така влада не потрібна!

«Ми не хочемо жити в країні з засиллям кримінальної диктатури, де невинну людину кидають в тюрму лиш за те, що вона має сміливість опиратися бандитам! – наголосив у своєму виступі голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян. - Влада повинна визнати свою поразку у спробі поставити на коліна Юлію Володимирівну та весь український народ! Ми не припинемо боротьбу! Наш лідер не здається!»

Його підтримав голова міської парторганізації «Батьківщини» Юрій Скорейко: «Час об’єднуватися не лише політикам, а всьому суспільству, всім патріотам – і разом звільнити країну від політичного та кримінального терору».

Мітинг у райцентрні Заставна ще о десятій ранку зібрав понад дві сотні людей – мешканців району, депутатів, голів сільських рад, що жорстко критикували дії влади, яку вже швидше можна назвати диктаторським режимом. Про події 11 жовтня в Києві, коли народ протестував проти несправедливого вироку Юлії Тимошенко, землякам на мітингу розповів учасник подій, депутат районної ради від «Батьківщини» Василь Мельник. Оплесками і схвальними вигуками зустріли мітингувальники його заклик не припиняти боротьбу.

Близько 150 учасників зібрав мітинг біля пам’ятного знаку Борцям за волю України у центрі Сторожинця. Людей зібрав районний Комітет опору диктатурі, ядром якого є районна організація ВО «Батьківщини», а об’єднала молитва за Україну, світла пам’ять про вояків УПА та протест проти диктатури в Україні.
Буковина повстає проти режиму.