Опозиція має сумніви,  що нове керівництво Чернівецької обласної ради спроможне наглядати за своїми комунальними підприємствами

Опозиція має сумніви, що нове керівництво Чернівецької обласної ради спроможне наглядати за своїми комунальними підприємствами

08.05.2012, 14:23

"Вчора відбулося зірване минулого разу владою засідання постійної комісії облради  з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності. Комісія розглянула питання реорганізації книгарень, проект рішення про що всупереч регламенту був оприлюднений на сайті облради. Опозиція відстояла рішення комісії, яким сесії рекомендується доопрацювати це питання, для чого створити депутатську комісію з представників усіх фракцій. Це позитивно, та очевидно, що влада не має наміру залишити книгарні в спокої.

Я упевнений, що за будь-якою реорганізацією криється скорочення робочих місць, а в даній ситуації в першу чергу – ще й приватизація приміщень, у яких розташовані книгарні. Чиновники, проходячи повз такі привабливі приміщення в історичному центрі міста, не можуть втриматися від спокуси прибрати їх до рук. Комусь це вигідно, тому й виникла ця ситуація.

Облдержадміністрація скаржиться, що облраді важко керувати багатьма підприємствами, а з одним буде легше. Виникає питання: що має ОДА до цього процесу керівництва комунальними підприємствами, і як облрада справлялася досі? Чи здійснювати нагляд за кількома підприємствами неспроможне лише нове керівництво ради?

Я точно знаю, що тільки конкуренція серед підприємств робить їх ефективними. Монополія  ж у кращому випадку може призвести до диктату  цін та запобігання інноваціям, у гіршому – до руйнації підприємств і, як наслідок – звільнення ними приміщень. Чи не для цього й заварилася владою ця вся каша?"

Дії буковинської влади стосовно книгарень – це свого роду теракт проти майбутнього, і за нього треба відповідати 

 (Із Заяви голови обласної організації партії ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна)

1


КОМЕНТАРІ (1)

Нє, ну нормальна у нас опозиція, пишуть про велику перемогу, що створять комісію по книгарнях. Але ОДНОГОЛОСНО голосують з владою за проект її рішення про об'єднання всіх книгарень. То це, виходить, спочатку рада затвердить пунтк про об'єднання, а потім створить комісію. яка вже все це буде вивчати. Не вірите, то почитайте самі, що написав Унгурян про вчорашню комісію:

"У підсумку тривалого обговорення постійна депутатська комісія одноголосно ухвалила висновок рекомендувати внести до порядку денного чергової сесії обласної ради зазначений проект рішення в редакції, яка враховує низку зауважень та пропозицій, що надійшли від депутатів".

То опозиція тупа чи хитра? Галиць може радіти. Цікаво, хто кинув кістку про комісію, щоб протягнути все рішення? Випадково не депутат від "Свободи". Озвучив заготовку, яку написав Галиць? Не дуріть людей!!!

avatar

Унгурян

08 травня 2012 09:55