Олексюк заперечив, що є технічним кандидатом Михайлішина, але знімати кандидатуру на користь Каспрука поки не буде (оновлено)

Олексюк заперечив, що є технічним кандидатом Михайлішина, але знімати кандидатуру на користь Каспрука поки не буде (оновлено)

07.05.2014, 00:39

Кандидат на посаду Чернівецького міського голови Петро Олексюк представив  свою програму й команду. У Buknews виникло кілька запитань: 

1) Наскільки пан Олексюк самостійний в своїх діях. Адже попри те, що формально він самовисуванець, насправді його представили громаді, як кандидата цілком конкретних людей і навіть директора одного великого підприємства. Деякі з яких навіть не були знайомі з ним до висування. Частина з цих людей були задіяні в різних технологічних схемах попередньої влади. (Як це випливає з документів, знайдених у штабі ЧОО Партії регіонів, які проаналізувала ОПОРА). 

2) Чи усвідомлює він, що насправді може бути технічним кандидатом Віталія Михайлішина, навіть якщо сам не знає про це достеменно.

- Ви не знаєте, що ви технічний кандидат, чи ви щиро вірите, що ви не технічний кандидат Михайлішина?

Сам пан Олексюк заперечив обидві можливості. Він заперечує, що розмиває опозиційний електорат, даючи можливість взяти реванш Віталію Михайлішину. Якщо колишні опозиційні партії - Свобода, УДАР, Батьківщина - покажуть приклад об'єднання навколо одного кандидата, на противагу колишньому регіоналу, то Петро Олексюк теж відкритий для таких переговорів. 

Щодо власної самостійності кандидат каже, що довго вагався чи погоджуватися на участь у виборах. А остаточно переконав його директор одного великого підприємства, який не займається політикою. Те, що серед громадських лідерів є різні люди, це нормально. 

- Якщо ми своїми діями спричинимо якусь некоректну обстановку в місті, то телефонуйте і говоріть. Ми від цього ризику відійдемо. 

Щодо того чи я технічний кандидат, то це технологія. Хто такий Михайлішин  я не знаю. У штабі Каспрука у мене багато знайомих. Ні про які домовленості мова не йде. 

 

Перед тим, як почати відповідати на питання, перед присутніми виступили довірені особи кандидата. Особливо цікавим видалося вступне слово  Ярослава Кирпушка. Він похвалив Петра Олексюка за гідно витримане випробування водою і мідними трубами. А відтак захоплено почав говорити про секретаря Чернівецької міської ради Ярослава Кушнірика. 

- Ви будете питати Петра Олексюка, можливо, про 10 кроків на зустріч людям, чи 100 днів. Так от 70 днів уже відбуваються. Тепер скажу публічно: я і ще присутні за столом, і не присутні – це люди, які є групою радників Я. Кушнірика. І те, що робить Ярослав Денисович – це є ті речі, які були закладені в ці 90 днів, до 25 травня. Які, до честі Я. Кушнірика, він зробив, також сформував професійний виконавчий орган, а не партійний. Для нас також важливим є ще такий момент. Якщо після 25 травня не Олексюк буде міським головою, то мені буде дуже цікаво спостерігати: а ті речі, які ми заклали на 90 днів, від них відтанцюють назад? Чи знову зайдуть у ті схемні речі, які були раніше?, – сказав пан Кирпушко. (Використано цитату Чернівці.таймс).

Пан Ярослав так захопився темою, що журналісти навіть змушені були поцікавитися, чи він, бува, не забув що є довіреною особою Петра Олексюка, а не шановного Ярослава Денисовича Кушнірика. 

На що пан Кирпушко вже у дискусії додав, як має виглядати міська рада. – Голова міської ради – Олексюк, секретар міської ради – Кушнірик, перший заступник Леонтій. Тобто не вистачає тільки Олексюка в цій моделі, яка вже сформована, – запевнив пан Кирпушко. (Використано цитату Чернівці.таймс). Сам кандидат не заперечував проти такої конфігурації...  

Як пожартував з приводу подібних заяв сайт "Місто Ч", "одним словом, традиційний для технічного кандидата набір меседжів, тепер тільки залишилося з’ясувати, яку посаду займе Петро Олексюк при мерові Каспруку"))))))

Громадські активісти Чернівців за зміни: мер від громади має стати розумною альтернативою традиційним політикам

м. Чернівці    16 квітня 2014р.

Громадські активісти Чернівців кілька тижнів обговорюють висунення кандидата на посаду міського голови за підтримки громадських організацій міста. Виборці Львова та Вінниці колись зважилися обрати собі керівника не дивлячись на їхню партійну приналежність чи минулі сумнівні досягнення. Зараз вони мають право гордитися тим, що на їхніх мерів рівняються інші.

Чому ж Чернівці не можуть стати наступним містом, де політики і партійці не будуть замовляти музику на шкоду усій громаді? Ми переконані, що можуть. Ви віримо, що стануть. Сьогодні ж громада міста має повне право на глибокі та якісні зміни. Ми спільно можемо зробити так, щоб життя в нашому місті, дії чиновників, робота комунальних підприємств залежали від нас, – простих жителів міста, – а не від недбалих політиків, професійних політиканів чи політичних партій сумнівної якості. Революція Гідності твориться не тільки на Майданах, але передусім у наших головах та наших вчинках. Ми разом зможемо змінити наше місто. Ми разом із чернівчанами зможемо написати нові правила гри. Вони прості: по-перше, міська громада має насправді керувати містом; по-друге, воля і слово звичайних людей мають важити більше всього; по-третє, мер, депутати та чиновники створені для людей, а не навпаки; по-четверте, міська влада має надавати послуги городянам і за якість цих послуг ми будемо судити, чи варто їй давати шанс працювати далі. Політики й політичні партії або приймуть ці правила та будуть їх дотримуватися, або підуть у політичне небуття.

Ми, представники громадських організацій, підприємців, бізнесу готові підтримати кандидатуру громадського активіста, патріота міста та держави Петра Олексюка на посаду Чернівецького міського голови!

Звернення підписали:

Чернівецьке обласне громадське молодіжне екологічне об’єднання  «Буквиця»

Марина Коняк

ЧОГО «Буковинський центр реконструкції та розвитку»

Ярослав Кирпушко

Центр публічної політики та адвокаційних ініціатив  «Демос»

Ігор Гаврада

Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях»

Володимир Старик

Буковинський центр виборчих технологій

Ігор Бабюк

Громадська організація інвалідів «Безбар’єрне місто»

Андрій Шевчук

Громадська організація «Допомога інвалідам»

М.Б.Урсу

Громадська соціальна служба «Допомога людям»

Г.М.Яркова

Чернівецький міський благодійний фонд «Нова сім’я»

Алла Шкрета

ЧОГО Дітей політв’язнів та репресованих «Спадкоємці»           

Ярослав Філяк

Громадська спілка «Буковинська партнерська агенція»

Арсеній Анциперов

Чернівецька обласна громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку»        

Микола Ляхович

Громадська організація «Асоціація працівників  туристичного супроводу Буковини»

Тетяна Лебухорська

Конфедерація профспілок Буковини

Лідія Анциперова

Громадська організація «Фонд «Буковина інноваційна»

Ігор Мосін

ЧММГО «Комітет молодих виборців»

Євгенія Олійник

Чернівецька обласна громадська організація «Захист тварин»

Марта Петращук

Мережа українських науковців у світі   

Юрій Халавка

ГО «Альянс професійних шахістів»      

Володимир Зав’ялов

ЧОГО «Фонд «Буковина – Європа 2025»                             

 

Андрій Мартинюк

Нагадаємо, під час Революції Гідності народний депутат України Максим Бурбак закликав численні громадські організації Буковини визначитися з ким вони

- Розберіться, шановні, зі своєю присутністю у громадській раді при Папієві. Тому що коли цю громадську раду тільки створювали, то тих громадських діячів, які вже тоді заявляли про свою опозиційність, до неї не допустили. Нема питань. Але тепер час визначатися з ким ви – з владою чи з народом. Або ви вступаєте до ВО «Майдан», або залишаєтеся в складі Громадської ради при Чернівецькій ОДА. Таке моє особисте бачення! Я, звісно, не хочу ні на кого тиснути. Але у ситуації морального вибору не можна розкладати яйця у різні кошики і ховати голову в пісок. Так не буде! Сам Михайло Папієв неодноразово заявляв, що Громадську раду при Чернівецькій ОДА створюють нібито для того, щоб чути голос громадськості. Народ вже своє слово про цю владу сказав.  Члени Громадської ради при Чернівецькій ОДА не можуть донести до влади голос народу, змусити губернатора визначитися. Тому за них це зробить «Всеукраїнське об’єднання «Майдан».  

Мав політик і персональні претензії:

І до членів Громадської ради при ОДА ми також навідаємося. Анциперов, Старик – працюють з європейськими та трансатлантичними структурами і одночасно входять до кишенькової ради Папієва. Міжнародний фонд «Відродження» вже згортає свої проекти в Україні. Зрозуміло чому? Бо не бажає мати справу з владою, яка б’є власних громадян. А наші чернівецькі громадські організації, які з ним працюють, тут на місцях цю владу підтримують. Люди добрі, ми повідомимо ваших партнерів по спільних проектах, хто ви і що насправді робите. Як замість розбудови громадянського суспільства ви допомагаєте владі імітувати демократичні процеси. Не потрібно окремо скликати якісь «круглі столи», імітувати дискусії. Для чого? У вас в руках інструмент прямого доступу до влади. Ви маєте коригувати поведінку влади на користь суспільства. Для цього вам виділяються гранти. А якщо не робите цього, то не треба брехати людям. Скажіть своїм партнерам в Європі і Америці, що ви не представляєте інтереси громадянського суспільства, а своєю присутністю в кишеньковому органі рятуєте владу. Впевнений, що Європа і США зроблять свої висновки. Бо як можна працювати на європейські гроші, а де факто служити владі, яка штовхає нас до Москви?

1


КОМЕНТАРІ (9)

а чого він має знімати кандидатуру на користь Каспрука?

хто такий Каспрук? Велике цабе? Єдиний опозиційний чи хто? ау!

avatar

читач

06 травня 2014 22:57

Ну ось з Олексюком уже все зрозуміло! Спершу корчив із себе мера від громади, а тепер зіллється Каспруку. Погано, молодий чоловіче, починаєте. Треба тепер другого кандидата шукати, який би справді працював на місто та його мешканців

avatar

Олександр, Чернівці

06 травня 2014 23:45

Кирпушко - хитрозроблений дерибанщик грантів вже домовився про все з Кушнеріком.

avatar

Дупль

06 травня 2014 23:47

Не шукайте те чого немае. Петро не зніматиме кандидатуру на користь Каспрука

avatar

петро

07 травня 2014 07:45

А що це за директор одного великого підприємства, який не займається політикою? Не Сідляр часом? І це він з братцем не займаються політикою? Лизали сраку Янику з Папаєм до останнього, а тепер ще корчать з себе незаангажоаних целох. Якщо правда, що це він переконав Олексюка йти на мера, то багато що ставить на свої місця. Ганьба пристосуванцям. 

avatar

Сідляр?

07 травня 2014 08:10

То добре коли кандидата підтримує громадська рада , котра працювала при Папієву, та була йому підконтрольною

avatar

Василь

07 травня 2014 09:04

Насправді ще велике питання хто у кого технічний кандидат... Виглядає так, що нібито основні кандидати дуже бояться Олексюка.....

avatar

Петрович

07 травня 2014 14:07

Олексюк та його команда будуть пліч опліч йти до кінця. Він не буде ні з ким об'єднуватись. А якби  Сідляр його проштовхував, то Олексюк вже давно би виступив на підприємстві, а цю змогу мав тільки Каспрук. Команда Олекюка вирішила самостійно йти на вибори без підтримки великих пдприємств. Ось така правда!

avatar

Патріот

07 травня 2014 15:47

У цього Патріота щось заклинило. Олексюк може хлопець добрий та чесний але явно не готоввий до мерства.

А цього Кірпушка краще би сховав десь та нікому не показував, бо це ще той виветень!

avatar

До Патріота

07 травня 2014 21:56