Олексій Каспрук просить в.о. міністра оборони прискорити ротацію чернівчан, які несуть службу в районі проведення АТО

Олексій Каспрук просить в.о. міністра оборони прискорити ротацію чернівчан, які несуть службу в районі проведення АТО

18.06.2014, 00:59

«Чернівецька міська рада, родини та близькі  мобілізованих  чернівчан з розумінням ставляться до  вкрай важливої  місії, яку виконують  наші бійці  в східних областях  України і  всіляко намагаються підтримати їх  моральний дух, надати  матеріальну допомогу  в забезпеченні необхідною амуніцією. Однак більшість резервістів  не мають спеціальної військової підготовки і отримали  бойові  навики лише  під час проведення  короткочасних  мобілізаційних навчань, що викликає особливе занепокоєння в  їхніх родин, посилює  психологічну  напругу  в місті. Тому  просимо вище армійське командування прискорити  ротацію особового складу, який вже 1,5 місяця  перебуває  у зоні бойових дій і  відчуває фізичне та моральне виснаження», -  – йдеться у  зверненні міського голови до в.о. Міністра оборони України Михайла Коваля.

В ході мобілізації до лав Збройних Сил України  призвано  443 мешканців  Чернівців, переважно резервістів. Більшість мобілізованих чернівчан виконують свій військовий обов’язок  на сході України, в районах проведення АТО ще з 10 травня 2014 року.

Станом на 17 червня ц.р. в зоні бойових дій загинули двоє чернівчан -  старший прапорщик В’ячеслав Пелехатий ( 1973 р.н.), молодший сержант Ігор Крисоватий ( 1992 р.н.),  четверо  чернівчан зазнали тяжких поранень.

Троє з поранених за  клопотанням міської влади 18 червня будуть доставлені до Чернівців для подальшого лікування у військовому госпіталі. «В рідному  домі і стіни допомагають швидше стати на ноги. Ми допоможемо забезпечити  поранених  необхідним лікуванням.  Переконаний, що  чернівчани оточать  бійців постійною турботою, підтримають  їхні сім’ї», – зазначив  міський голова Олексій Каспрук. Він закликав  чернівчан  молитися за усіх вояків, добровольців, які виборюють мир та єдність України, жертвуючи  найдорожчим -  життям і здоров’ям.

Нагадаємо, 16 червня мер Чернівців прийшов до батьків і дружин військовослужбовців, які пікетували військкомат, і пообіцяв сприяти ротації буковинських військових.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Хотілось би бачити офіційне звернення мера до міністра оборони. Поки що одні слова!

avatar

Чернівчанин

19 червня 2014 15:14