Олега Хавича, якого звинувачують у сепаратизмі та співпраці з проросійськими політиками,  забрали поліцейські (ДОДАНО ВІДЕО)

Олега Хавича, якого звинувачують у сепаратизмі та співпраці з проросійськими політиками, забрали поліцейські (ДОДАНО ВІДЕО)

20.03.2017, 15:16

У Чернівцях біля готелю "Буковина" виник серйозний конфлікт між активістами та політологом Олегом Хавичем.

Олег Хавич анонсував сьогодні в Чернівцях початок роботи новоствореної загальнонаціональної ГО "Захист прав національних меншин" (Ethnic Minorities Rights Watch) і запросив журналістів на прес-конференцію з цього приводу. 

Як повідомляє "АСС", активісти виступили проти діяльності О.Хавича на Буковині, вони звинувачують його у сепаратизмі та співпраці з проросійськими політиками. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівчанин потрапив до списку «тролів» Суркова, який зламали хакери - достовірність списку невідома

"Прихована правда" про чернівецько-галицьких сепаратистів

Збереження Донбасу в складі України можливе лише через створення автономії, - чернівецький учасник дискусії у Львові

На площі перед готелем сталася сутичка, в яку довелося втрутитися поліції. На поширених у соцмережах відео зафіксовано, як поліцейські посадили О.Хавича в автомобіль.

 

Близько 12-ї години, задовго до початку прес-конференції, активісти намагалися затримати О.Хавича, який хотів сісти у таксі і поїхати. Після перепалки, Олег Хавич почав скаржитися, що йому зле, він упав на землю і почав просити інгалятора, вимагати медичної допомоги. Прийшовши до тями, він все ж змушений був вислухати активістів, адже вони його оточили щільним кільцем. 

Так, як стверджує активіст Євген Марусик, ця організація офіційно не зареєстрована. А Олег Хавич отримує вказівки від російських політиків та діє за їхнім планом. 
 
- Сам Олег Хавич підбурює людей до сеператизму, у мене є дані, що він отримує вказівки від Путіна, Суркова та підримує їхні дії, - зауважив він. 
 
Під час розмови люди штовхали Олега Хавича та провели обшук його кишень. Відтак на місце події приїхали поліціянти. 

Активіст Юрій Ковалець від усіх присутніх оголосив йому громадський арешт.  На вимогу активістів, вони вдягли кайданики Хавичу, склали протокол та забрали його у райвідділ. 

Про причини затримання О.Хавича поліція наразі не повідомляє.

Нагадаємо, Олег Хавич є політологом і відомим громадським діячем. Останнім часом він декларує прихильність ідеям федералізації України, через що отримує звинувачення у сепаратизмі та співпраці з Росією. 

Сайт http://acc.cv.ua/ та http://promin.cv.ua/

 

ДОВІДКОВО:

Буковина задає тон у захисті прав національних меншин

 Новостворена загальнонаціональна ГО «Захист прав національних меншин» (Ethnic Minorities Rights Watch) розпочинає свою діяльність з акції у Чернівцях.

 У понеділок, 20 березня, з 14.30 до 16.00, у конференц-залі №3 готелю «Буковина» (м. Чернівці, вул. Головна, 141) відбудеться прес-конференція, на якій буде презентовано громадську організацію «Захист прав національних меншин» (Ethnic Minorities Rights Watch) та результати міжнародного круглого столу «Захист прав національних меншин в Україні в контексті євроінтеграції».

 У прес-конференції візьмуть участь Посол до Сейму Республіки Польща, депутат Європейського Парламенту у 2004-14 роках пан Богуслав Сонік, заступник директора департаменту національностей і релігій Міністерства культури України Михайло Подюк та голова оргкомітету ГО «Захист прав національних меншин» Олег Хавич.

Шановні колеги, перед початком прес-конференції можна буде отримати коментарі представників Румунії:

 - Генерального Консула Румунії у Чернівцях пані Елеонори Молдован
 - начальника управління зовнішніх партнерств Сучавської повітової ради пані Габріели Дуган;
 -  експерта з питань нацменшин Сучавської префектури, колишнього керівника примарії міста Сірет пана Мигая Мигаеску
 - проректора Сучавського університету імені Штефана Великого, доктора, професора Штефана Пурича.
1


КОМЕНТАРІ (1)

Це не активісти, це ДАРМОЇДИ!!!

avatar

Чернівчанин

21 березня 2017 13:17