Нардеп Оксана Продан знала наперед, що 'Рідне місто' і 'тушки' зірвуть сесію міської ради?

Нардеп Оксана Продан знала наперед, що "Рідне місто" і "тушки" зірвуть сесію міської ради?

24.04.2014, 19:14

"Буду намагатися приїхати на найближчу сесію Чернівецької міської ради. Тому що дивилася проекти тих рішень, які виклали на сайті, і не знайшла жодного питання, яке не пов'язане з перерозподілом власності. Мені здається, що в цій ситуації це як мінімум некоректно, а як максимум - це злочиннысть. Коли на сесії міської ради планують займатися тільки перерозподілом власності, землі", - заявила під час прес-конференції в Чернівцях народний депутат Оксана Продан. З чернівецькими журналістами пані політик спілкувалася у п'ятницю, 18 квітня. Невідомо, яку саме сесію міської ради ради мала на увазі народний депутат, коли обіцяла завітати на неї, але найближчою, як не крути, стала сьогоднішня 49-та сесія, яку зірвали деякі депутати.   

І хоча самої пані Оксани Продан в сесійній залі не виявилося, дещо з озвученого іншими людьми видалося напрочуд знайомим. 

"Сьогоднішня сесія є першою на моїй пам'яті, де розглядаються виключно земельні питання. Скажіть, будь ласка, в місті більше не залишилося ніяких питань, тільки земельні? В час, коли Україна фактично знаходиться у стані війни займатися тільки розподілом землі - це мародерство", - заявив з трибуни екс-керівник міста Віталій Михайлішин.  

Не спостерігаєте схожості в тезах? 

Остаточно всі сумніви, що події відбуваються за єдиним узгодженим за межами сесійної зали сценарієм, розвіяв депутат Володимир Бешлей. Після короткої перерви, так само з трибуни, він закликав депутатів залишити сесійную залу. Підставою для цього мало би стати наступне:

"Сьогоднішя сесія - це фактично дерибан комунального майна. Оскільки до порядку денного сьогоднішньої сесії включені питання, які стосуються розбазарювання комунального майна, бюджетних коштів,  земельних діялок і перерозподілу їх між депутатами, які сьогодні є у владі,  я особисто як депутат міської ради не бачу підстав для того, щоб брати  у цьому участь". 

Прикметно, що заклик Бешлея в першу чергу почули саме ті депутати, прізвища яких називали, як симпатиків "Рідного міста". Саме їх - Михайлішина, Чесанова, Кедя, Бешлея, Чинуша, Сірмана, Білика, Незборецького народний депутат Оксана Продан, нібито, намагалася протягнути в партію УДАР, щоб перефарбувавшись, вони могли продовжити свою політичну кар'єру і далі обдурювати чернівчан. 

 І хоча сама пані Продан наявність такого списку категорично заперечила її відсутність на сьогоднішній сесії і поведінка деяких депутатів, які фактично промовляли її словами, була більш ніж красномовною. 

Як пожартував з цього приводу депутат Олексій Каспрук:

- Дякую Веніаміну Юдицькому, що тепер не тільки опозиція, журналісти, але навіть громадськість  вже чітко розказують, хто кому кум, сват, брат, онокласник тощо. Ми можемо тепер скласти пазли в одну цілу картину, те, що відбувалося декілька років в нашому місті. Ми тепер розуміємо, що кума Юрія Борисова, якого він згадав, "Оксана Продан і його Вася" це близькі люди. Це той самий Юрій Борисов, якого зараз розшукують за розкрадання в "Укргазвидобуванні" мільярдів людських коштів. Ми тепер можемо зрозуміти, звідки були такі шалені кошти у секретаря міської ради Михайлішина на виборчу кампанію 2012 року, - сказав Олексій Каспрук. 

Нагадаємо, після двогодинної перерви депутати Чернівецької міськради не змогли продовжити сесію. Після двох реєстрацій на табло з’явилася інформація про 28 присутніх депутатів, чого недостатньо для кворуму.

Під час реєстрації обранець від фракції "Батьківщина" Анатолій Чесанов стояв у дверях коридору, а після того, як депутати зареєструвалися, він сів на своє місце у сесійній залі. На запитання журналіста molbuk.ua "Чому ви не зареєструвалися, а стояли у дверях?", депутат відповів: "Я не встиг. Воно ітак би нічого не змінило". Водночас, позафракційна депутат Марина Гаєвська вставила картку тоді, коли вже почалась реєстрація.

Депутати Чернівецької міської ради, які у четвер зірвали сесію, повинні відповідати перед своїми виборцями, - заявив депутат від фракції "За Батьківщину" Олексій КАСПРУК. Він запропонував оприлюднити у пресі прізвища депутатів, які у четвер прогуляли сесію.

"Гадаю, завдяки ЗМІ та громадськості громада дізнається прізвища тих депутатів, які сьогодні зірвали чергову сесію міської ради. Мені дуже прикро, що вчора на комісії було одне спірне питання, яке стосувалося Українського Товариства сліпих. Ми запросили сьогодні людей, а рішення приймати сьогодні не будемо. Мені дуже прикро, що сьогодні 134 чернівчани, фактично 130 сімей очікують рішення Чернівецької міської ради по земельних питаннях", - заявив Каспрук.

"Сьогодні після обіду з’явився у сесійній залі почесний громадянин міста Василь Мороз – керівник знаного підприємства "Чернівціжитлобуд". Сьогодні мало розглядатися питання про відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житла. Це – зарплата працівників, це податки до міського бюджету, це нові оселі для чернівчан. А депутати міськради умисно зірвали цю сесію за якимись популістськими гаслами. І тепер нехай за це несуть відповідальність. Нехай візьмуть приклад зі свого "шефа", свого лідера Віталія Михайлішина і складуть повноваження. Бо так чинити з виборцями вони не мають права", - додав депутат.

"Мали розглядатися питання, які стосуються Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ. Вони заради благодійності для створення притулків для людей похилого віку вимагають у міської ради рішення про переведення земельних ділянок. Сьогодні ті депутати, які зірвали сесію, плюнули в обличчя всім чернівчанам", - сказав О. Каспрук.

Секретар міськради Ярослав Кушнірик запропонував депутатам зібратися для продовження сесії у понеділок, 28 квітня. Разом з тим він заявив, що імена відсутніх депутатів будуть оприлюднені у пресі та на офіційному сайті Чернівецької міської ради. Таким чином, депутати сьогодні не розглянули жодного питання.

Частково використано матеріали molbuk.ua

Імена відсутніх депутатів оприлюднені на офіційному сайті Чернівецької міської ради

 

1


КОМЕНТАРІ (5)

ЖОПА. проданам и компании,сушите весла 

avatar

ИГАГА

24 квітня 2014 17:03

ну то ви вже їй забагато честі пишете )))

напишіт чого Яценюк Федору та Бурбак,як нардепи були ПРОТИ  виборів до чернівецької міськради

не шукайте того там де його нема! всі питання до трійці комсомольця федорука

avatar

не продан

24 квітня 2014 17:17

Дестабілізувати ситуацію у місті вам ніхто не дозволить.  У першу чергу чернівчани. Оберемо мера , а тоді  візьмемося за ваших тушок у міській раді. І все у Чернівцях буде добре. Тільки приспішники  Борісова і Продана  счезнуть  як роса на сонці. Слава Україні! Смерть проденятам ! 

 

avatar

Проданам и не проданам

24 квітня 2014 17:37

ніколи хунта КГБіста Федорука із компані Бурбака не буде вже розкрадити місто!

Федорук ху *ло! ла ла  ла ла  ла

Бурбак ху *ло! ла ла  ла ла  ла

Каспрук ху *ло! ла ла  ла ла  ла

 

avatar

Олег

24 квітня 2014 19:42

http://buknews.com.ua/page/firtash-pospishaie-zavesty-ridne-misto-u-rady.html

avatar

Чернівці

25 квітня 2014 00:39