Односельці митрополита УПЦ МП Онуфрія хочуть перейти в Київський патріархат (+відео)

Односельці митрополита УПЦ МП Онуфрія хочуть перейти в Київський патріархат (+відео)

22.09.2014, 21:29

Після сіл Мілієве і Кибаки Вижницького району до Київського патріархату УПЦ забажала громада Коритного. Вона хоче, щоб богослужіння у місцевому храмі проводились тільки українською мовою, а молитви звершувались за українських військових які гинуть на сході країни від зброї агресора. Два десятки священників з різних парафій Вижниччини і Кіцманщини звершили молебен біля пам’ятного хреста в центрі Коритного за встановлення миру в Україні. Люди вносили пожертви, які передадуть на потреби армії.

Як повідомив місцевий активіст Георгій Колотило, вже зібрано 500 підписів односельців, які вимагають щоб релігійна парафія перейшла до УПЦ КП. «Але підписів буде набагато більше, бо процес переходу тільки розпочався»,- каже Колотило.

«Колективного листа надішлемо владиці Онуфрію, щоб нас відпустив. А якщо ні, то будемо воювати», - заявив місцевий активіст Колотило.

За тиждень-другий у селі проведуть загальні збори громадян, щоб остаточно оформити перехід до УПЦ КП.

Нагадаємо, владика Онуфрій, новообраний настоятель УПЦ МП народився в селі Коритному. Утім земляки відомого архієрея не підтримують політику МП в Україні.

Джерело: chv.tv

 

1


КОМЕНТАРІ (8)

Прошу всіх "патріотів" не "лізти" в церковні справи і не поєднувати свій націоналізм з церквою. А жителі села Коритне повинні гордитись своїм односельчанином ВЛАДИКОМ ОНУФРІЄМ. Раджу "патріотам" провести мітинг на батьківщині Філарета для переходу їх до Київського патріархату.

avatar

до псевдопатріотів

23 вересня 2014 20:09

Дана інформація не відповідає дійсності.Місцевий активіст Георгій Колотило,який дав цю інформацію не являється релігійною людиною,якого до тепер ні Церква ні Бог не цікавили.Своїм життям він підтвердив оточуючим далеко не християнський спосіб життя,якого у церкві ніхто і ніколи не бачив.Інформація одностороння і не вказується що БІЛЬША ЧАСТИНА віруючих людей ПРОТИ заколотів цього бунтівника та його шайки, які у релігії нічого не тямлять.Вони не розуміють що роблять,не знаючи що їх і їхнє покоління чекає у майбутньому.Його цифра 500 підписів це фантастика,їх невелика кількість враховуючи тих,які приходять з сусідніх сіл, показавши це збираючись вже неодноразово.Вони намагаються нав’язати свою політичну думку всьому селу.З їхньої агресії видно які вони віруючі люди і чи потрібна їм Церква і взагалі Бог.Їм мало би бути стидно перед Блаженнішим митрополитом Онуфрієм за свої заколоти і брехливу інформацію,подану на даному ресурсі. (Односельчанин і очевидець даних подій)

avatar

Односельчанин

23 вересня 2014 20:11

Люди добрі, прозріть нарешті і побачте, що Г. Колотилу ні церква ні віра, не говорю навіть про Бога, бо він(Колотило) не знає Хто Це, йому не потрібні, він піариться і робить собі самому славу, він не хоче славити Бога, ні на якій мові, тому що мова серця внього німа, він хоче щоб ви, люди, яких обманює, щоб ви славили і воздавали йому честь і похвалу. 
Колотило!!! Легіони бєсів зачикались на тебе в пеклі!!!

avatar

Ніка

23 вересня 2014 20:12

Ми жителі села Коритне, дуже любимо і поважаємо нашого владику Онуфрія.Ніхто не збирається відходити від канонічної церкви, нам соромно за таких як Георгій Колотило, вони не розуміють що роблять,за неправду і колот рано чи пізно треба буде дати відповідь перед Богом.

avatar

Віруючий

23 вересня 2014 20:13

Цей місцевий активіст Георгій Колотило, щирий націоналіст нехай розкаже чому це раптом його зацікавила церква !!! Краще б далі людей вивози за кордон, або не платив чесно зароблені гроші робітникам. Такі то і роблять завжди заколоти.

avatar

Коритне

23 вересня 2014 20:14

Сто років ця церква була правильна, а тепер стала неправильна?
Ходять хатами залякують людей щоб підписувались, бандити, воювати вони хочуть, ідіть на схід воюйте допоможіть нашим молодим хлопцям.

avatar

Апо

23 вересня 2014 20:15

МП закликає до миру і любові молиться за Україну та її військо, щоб повернулися додому живими наші сини, а КП нападають, захвачують храми протизаконним шляхом і цим сталкують людей.Не знаю жодного випадку щоб МП нападали на храми.

avatar

Паша

23 вересня 2014 20:19

Шановний активіст!!!Ти зовсім безбожна людина і не знаєш за що взявся.З Богом хто воює, або з Його Церквою того Господь жорстоко наказує.Так що після своєї агресії чекай кари Божої.Це явна агресія проти православної віри.Слуги антихриста готують йому дорогу.Дорогі християни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Відстоюймо нашу віру православну,як це робили святі люди.

avatar

про

23 вересня 2014 20:28