Одна гривня сьогодні дорівнює 7 копійкам гривні зразка 1996 року за рівнем купівельної спроможності

Одна гривня сьогодні дорівнює 7 копійкам гривні зразка 1996 року за рівнем купівельної спроможності

27.06.2018, 09:19

Українська гривня знецінилась у 14 разів від часу проведення грошової реформи у 1996 році, якою і запроваджувалась українська національна валюта.

Про це повідомляє " Інтерфакс-Україна" з посиланням на директора департаменту грошового обігу Національного банку України Віктора Зайвенка.

"З часу проведення грошової реформи, банкнотний ряд в Україні поповнювався банкнотними нових номіналів. Чинний нині ряд банкнот та монет є занадто великим та не повністю відповідає тим змінам, які сталися в країні за цей час", – зазначив Зайвенко.

Він пояснив, що потреби в дрібних монетах немає, тому що 1 гривня сьогодні дорівнює 7 копійкам гривні зразка 1996 року за рівнем купівельної спроможності.

В Україні на сьогодні перебуває в обігу близько 7 млн штук монет

Про це сьогодні сказав під час брифінгу директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, передає УНН.

"Ми нещодавно ввели в обіг монети номіналом 1 і 2 гривні. Ще в обігу їх перебуває незначна кількість. Насамперед тому, що ми вводимо монети на заміну банкнот… До сьогодні ми ввели в обіг десь 7 млн монет 1 і 2 гривні", - сказав він.

Зайвенко також розповів, що у цьому році буде виготовлено 145 млн штук монет, і вони поступово будуть вводитися в обіг.

 Джерело: 24 канал 

1