Обурені відключенням газу в їхньому житловому будинку чернівчани перекрили рух транспорту на Головній (ОНОВЛЕНО)

Обурені відключенням газу в їхньому житловому будинку чернівчани перекрили рух транспорту на Головній (ОНОВЛЕНО)

28.05.2019, 22:06

У Чернівцях група місцевих жителів повністю перекрила рух транспорту на вулиці Головній у районі обласної друкарні.

Як повідомляють очевидці, десятки місцевих мешканців заблокували рух транспорту на пішохідному переході. 

Вони безперервно ходять по "зебрі". У такий спосіб учасники пікету висловлюють обурення через відключення газу в їхньому житловому будинку.

При цьому мітингарі не пропускають навіть громадський транспорт.

За повідомленням прес-служби патрульної поліції Чернівецької області, на місці працюють правоохоронці. 

Джерело: https://molbuk.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 100 квартир у Чернівцях залишаються без газопостачання: газовики, комунальники і чиновники єдиним фронтом розводять чернівчан на "бабки"

Газівникам Горди легше відрізати будинки чернівчан від газу, бо Продан познімав їх з балансу міської ради

Як повідомляє ТРК "Буковина", приблизно 30 мешканців будинків на вулиці Бульвар Героїв Крут та вулиці Ентузіастів перекрили рух транпорту через те, що їхні будинки відключили від газопостачання.

Газу у будинку немає два дні, каже мешканка ОСББ на Бульварі Героїв Крут Наталія Ротар. За її словами, мешканці будинків хочуть роз'яснень щодо договору, який мають укласти із "Чернівцігазбудом" та відновлення газопостачання.

Завтра ми звернемося до компанії "Чернівцігазбуд", аби вони пояснили, чому відключили від газопостачання будинки.

Нагадаємо, з 1 травня почав діяти новий закон "Про житлово-комунальні послуги", відповідно до якого жителі будинків мають укласти нові угоди з компаніями- постачальниквми послуг. Для того, аби компанія обслуговувала мережі будинку закон передбачає три форми договорів - індивідуальний, колективний від ОСББ та угоду із компанією-управителем.

У Чернівцях біля друкарні група жителів перекрила рух транспорту на Головній
У Чернівцях біля друкарні група жителів перекрила рух транспорту на Головній
У Чернівцях біля друкарні група жителів перекрила рух транспорту на Головній

 

1


КОМЕНТАРІ (4)

     Месяц назад я, представляя интересы 26 позывачив из 6-ти домов в нашем городе Черновцы, выиграл суд против ПАТ "Черновцыгаз".  Прошу пострадавших связаться со мной по телефону. С радостью окажу бесплатную правовую помощь! 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

28 травня 2019 23:03

avatar

Юрій Чорней

28 травня 2019 23:35

Люди добрі! За такий газ який вони подають не варто платити такі дурні гроші нехай суки подушуться тим газом переходьте на електрику!

avatar

Тарас

29 травня 2019 05:40

       По просьбе жильцов из 7-ми домов, в которых был отключен газ, сегодня на пленарном заседании апрельской сессии я полностью разбил в пух и прах доводы представителей ПАТ "ЧЕРНОВЦЫГАЗ" (оператор ГРМ - розподільник газу) о якобы, "законном" отключении дома от газа и заключении дополнительного договора на эксплуатацию внутредомовых газовых систем. После чего депутаты приняли два протокольных решения о создании специальной комиссии по данному вопросу с моим участием (Каспрук, Середюк, Бешлей, Геков). Сразу же было проведено её заседание с участием двух руководителей облгаза и глав ОСББ двух домов, в которых был отключен газ. 

       Уже завтра с утра в течение дня ВСЕ СЕМЬ ДОМОВ БУДУТ ПОДКЛЮЧЕНЫ К ГАЗОВОЙ МАГИСТРАЛИ!!!

        Вопрос о заключении (или не заключении) договора на эксплуатацию газовых систем будет решён позже по желанию жильцов.

        Ниже я привожу свои доказательства о беспределе газовиков, взятые из материалов, поданных мною в суд, в котором я представлял интересы 26 позивачів и 12.04.2019 г. выиграл его В ПОЛНОМ ОБЪЁМЕ - 

                                               ТИПОВИЙ ДОГОВІР 
                                          розподілу природного газу

Споживач забезпечує належну експлуатацію власних газових мереж після межі балансової належності (в його квартирізгідно з чинним законодавством, зокрема відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 травня 2015 року № 285, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 року за № 674/27119, або укладає відповідний договір з будь-якою організацією, яка має право на виконання таких робіт, з урахуванням вимог Кодексу газорозподільних систем/мереж (Кодекс ГРС - Кодекс ГРМ).

За домовленістю Сторін експлуатаційна відповідальність Оператора ГРМ може бути поширена і на газові мережі (їх частину) Споживача (в його квартирі), якщо це визначено в акті розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, що є невід’ємною частиною цього Договору.

Порядок укладання акта розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності Сторін визначений Кодексом газорозподільних систем/мереж (Кодекс ГРС - Кодекс ГРМ).

 

                                            ЗАКОН УКРАЇНИ

                   Про особливості здійснення права власності

                                 у багатоквартирному будинку

         10. Прийняття рішень щодо управління багатоквартирним будинком зборами співвласників

2. До повноважень зборів співвласників належить прийняття рішень з усіх питань управління багатоквартирним будинком, у тому числі про:

         9) прийняття рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги (укладення індивідуальногота/або колективного договору про надання комунальної послуги).

 

    Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

29 травня 2019 22:54