Обшук в квартирі депутата міськради Ростислава Білика здійснено у рамках кримінального провадження про порушення виборчого законодавства

Обшук в квартирі депутата міськради Ростислава Білика здійснено у рамках кримінального провадження про порушення виборчого законодавства

28.10.2015, 00:59

У прес-службі УМВС в Чернівецькій області прокоментували факт обшуку в квартирі депутата міськради Ростислава Білика.

"25 жовтня 2015 року до УМВС в Чернівецькій області надійшло повідомлення від спостерігачів ГМ "ОПОРА" про порушення виборчого законодавства на одній з виборчих дільниць Чернівців. За даним зверненням було відкрито кримінальне провадження, передбачене статтею 160 ККУ ("підкуп виборців"). В даний час проводяться слідчі дії у рамках кримінального провадження. Про хід та результати розслідування вам буде повідомлено згодом на спільній прес-конференції за участю керівництва УМВС та прокуратури області", - повідомила речниця УМВС Кароліна Соловей.



"Всі інші деталі - це таємниця слідства", - додала керівник прес-служби УМВС в Чернівецькій області.

Міліція опитала більше 100 студентів у справі підкупу голосів на виборчих дільницях у студмістечку в Чернівцях.

Про це у вівторок на прес-конференції заявив міський голова Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

Він зазначив, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо підкупу голосів на місцевих виборах 25 жовтня.

"На звернення політичних партій і спостерігачів органи внутрішніх справ відкрили кримінальне провадження щодо підкупу виборців", - сказав він.

"За моєю інформацією, наразі більше ста студентів дали свідчення про те, що їхні голоси скуповували. Працює слідство. Виконуються слідчі процесуальні дії", - додав Олексій Каспрук.

Нагадаємо, у вівторок у квартирі депутата Ростислава Білика, якого підозрюють у підкупі виборців у Чернівцях, проводили обшук.

Відео: Егор Подкидышев

1