Новину про призначення Романіва губернатором учасники віча на Центральній площі сприйняли під вигуки «Ганьба!»

Новину про призначення Романіва губернатором учасники віча на Центральній площі сприйняли під вигуки «Ганьба!»

16.03.2014, 18:46

В неділю, 16 березня, на Центральній площі Чернівців традиційно відбулося Буковинське віче у якому взяли участь близько трьохсот краян. Під час зібрання, громада висловила своє обурення призначенням на посаду голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла Романіва. Після того як Георгій Манчуленко обурився, що нового «губернатора» призначили без погодження з громадою, люди почали скандувати «Ганьба!» та «Люстрація!».

«Буковинській громаді треба гуртуватися, щоб не допускати подібних речей», - закликав краян Манчуленко.

Журналістка та активістка Євромайдану Галина Єреміца про нові призначення: "Буковинці будьте пильними, слідкуйте за тими кого призначають, не дайте себе надурити". Чернівці. Центральна площа 16 березня 2014 рік.

Разом з тим, самого Романіва на Центральній площі у неділю не було попри очікування громади, яка зійшлася на мітинг.

Крім того, учасники віча засудили кволу мобілізацію чоловіків-резервістів до війська та вкотре закликали колишніх очільників місцевої влади від Партії регіонів аби вони не робили спроб повернутися на керівні посади.

Чернівчани, які прийшли на віче, також підтримали ініціативу отця Валерія Сиротюка вивісити біля свого дому державний прапор як символ підтримки цілісності України.

БукІнфо

Фото: Николайчук Сергій

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цим дебілам все ганьба. Манчуленко хто такий взагалі? 

avatar

Err

16 березня 2014 17:24