Новим головою буковинської організації Спілки письменників України став Василь Джуран

Новим головою буковинської організації Спілки письменників України став Василь Джуран

08.10.2018, 13:47

 Письменницьку спільноту нашого краю, яка  5 жовтня, відзначила 60-річний ювілей від дня створення Чернівецької обласної організації Національної спілки письменників України, вшанував голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян.

 «Чернівецька область подарувала Україні та світу цілу плеяду видатних письменників, поетів та літераторів, які зробили значний внесок у розвиток культури та літератури багатьох народів, представники яких проживають у нас на Буковині. Розумію, що нині державна підтримка письменництва не така, на яку заслуговують буковинські літератори, але я вірю, що скрутні часи минуть, закінчиться війна й ми зможемо спрямувати на розвиток літератури і книгодрукування усі необхідні ресурси», – відзначив посадовець звертаючись до учасників урочистих зборів.

Відтак Іван Мунтян нагородив улюблених поетів багатьох буковинців Василя Місевича і Василя Васкана Почесними грамотами Чернівецької обласної ради, а знаного письменника та літературознавця Віктора Косяченка – Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

Тим часом новим головою організації письменників Буковини став журналіст і викладач Василь Джуран.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст Юхим Гусар, пише molbuk.ua

Довідка.

Василь Тодорович Джуран – член національних спілок журналістів і письменників України. Народився 1 січня 1957 року в селі Вікно Заставнівського району Чернівецької області. У 1986 р. закінчив факультет журналістики Львівського ордена Леніна державного університету імені Івана Франка.

Працював кореспондентом,завідувачам відділу, відповідальним секретарем, з 1997 р. – головним редактором Заставнівської районної газети "Голос краю", згодом у редакції видання ЧНУ ім.. Юрія Федьковича "Університетський вісник", відповідальним секретарем Чернівецької обласної організації НСПУ.

Автор рядупоетичних і прозових книг. Лауреат премій ім. Івана Бажанського, Дмитра Загула, загальнонаціонального конкурсу журналістів "Українська мова – мова єднання".

1


КОМЕНТАРІ (1)

А книжки в нього є, і що тоза книги? Чи Васько вправлятиметься в усних словесах-закарлючках? Гідна зміна Ткачу, Колодію etc

avatar

Антон

08 жовтня 2018 23:06