Нова прем'єра аматорського театру: Чи залишить американська пані спадок лесбійкам з України?

Нова прем'єра аматорського театру: Чи залишить американська пані спадок лесбійкам з України?

01.06.2016, 11:50

Як і щороку актори народного аматорського театру РКБТД представили увазі глядачів нову виставу. Цього разу реалізували на сцені сучасну комедію-жарт „Шахрайки” Наталі Уварової.

У ній ідеться про двох дівчат, які разом знімають квартиру. Але відсутність грошей та тиск щодо оплати за оренду кімнати з боку противної хазяйки змушують їх до відчайдушного вчинку — прикинутися представницями нетрадиційної орієнтації. Навіщо? Одна американська пані вирішила залишити весь свій мільярдний спадок лесбійкам. Ну і чом би не кинутися на легку наживу? Але потім на усіх учасників цієї афери чекає непередбачувана подія, що змінить хід життя кожного з них. Яка? Це обов’язково варто побачити на власні очі.

Авантюристку, зухвалу та шалену дівчину Жульку, котра й заварила всю кашу, зіграла Олена Митранюк-Маслюк. В образ її сусідки, вихованої та інтелігентної дівчини Ольги, увійшла на сцені Ірина Волкова. Не менш яскрава роль дісталася Людмилі Сабран, яка зіграла харизматичну, зажерливу та хамовиту хазяйку квартири, що вимагає від квартиранток орендну плату. Американську пані Софію МакДі — колишню громадянку України, дочку офіцера Радянської армії, що служив у Східній Німеччині бездоганно театралізувала Марія Трафюк. Саме задля неї Жулька та Ольга зіграли закохану пару. Ситуацію ускладнила мати Олі Любов Іванівна (Алла Сторожук) провінціальна лікарка, яка приїхала відвідати дочку в місто. Дівчата її переконали, що  вони в ролях лесбіянок знімаються для телевізійної реаліті-шоу. І саме після приїзду мами вся шахрайська схема дівчат ламається.

Режисер постановки Роман Нагірний та художній керівник, Заслужений артист України Мирослав Маковійчук зуміли дати п’єсі потрібну динаміку. Глядач ще не встиг опам’ятатися від одної несподіваної сцени, а тут же на нього сиплеться нова, ще несподіваніша. У виставі є кілька еротичних сцен, та всі вони на грані пристойності (з точки зору сучасного молодого покоління). Двом чоловікам у цій „лесбіянській” п’єсі присудили другорядні ролі — коханців уявних лесбіянок. Та й вони (Петро Томащук та Кирил Белькевич) збагатили виставу чудовим виконанням.

Лариса Дущак.

Фото Петра Митранюка.

1