'Ніякого меморандуму з перевізниками у Чернівцях не підписано. З хлопців далі вимагають грошей за проїзд' - В.Краснян

"Ніякого меморандуму з перевізниками у Чернівцях не підписано. З хлопців далі вимагають грошей за проїзд" - В.Краснян

19.03.2016, 13:37

В програмі "Суть речей" Валерій Краснян, керівник Чернівецького обласного Центру допомоги учасникам АТО та їх родинам заявив, що проблеми пільгового проїзду учасників АТО в Чернівцях досі не вирішили і це бійців дуже ображає

Валерій Краснян:Міська рада каже,  що у них все прекрасно, перевізники всіх перевозять безкоштовно, але хлопців ігнорують, заставляють брати квитки, нам не зробили зустріч ще поки що з перевізниками.

Людмила Григорчук: Меморандум ж був підписаний?

Валерій Краснян: Ні,  меморандуми ніякі не підписані. Перевізники свою правову сторону несуть, а міська рада – свою. Я уже зустрічався з керівником асоціації перевізників і він мені не сказав, де вони діли 95 мільйонів гривень, які виділяють за пільгові перевезення. Ще вчора була зустріч, адже пільгові категорії це не лише учасники АТО, це і інваліди, і пенсіонери. Я не знаю, як вони до війни перевозили, але коли ми почали це копати, вони чомусь саме з нами хочуть підписати договір, а всю пільгову категорію не трогати. Я сказав, що так не буде, у нас є пільгова категорія загалом, от з Садгори інваліди дзвонили, скаржилися, і я цих людей підтримую, адже у них пільгова категорія є і вони мають безкоштовно їздити.

Людмила Григорчук: Виходить, що перевізники бояться учасників АТО, чи совість не дозволяє відмовити атовцю, але дозволяє відмовити пенсіонеру?

Валерій Краснян: Ця проблема виникла, коли вони хлопцям атовцям почали відмовляти.

Людмила Григорчук: Може тільки ви піднімаєте це питання?

Валерій Краснян: Не тільки піднімаємо ми. Заяви йшли постійно. По області це питання вже врегулювалося. На вчорашній день обласна рада підписала з перевізниками по області договір. Я ще його не бачив, я його ще вивчу. Але треба, щоб хлопці відчули, що про них пам’ятають. Перевізників я також розумію, вони зробили два пільгові місця, але коли заходять пенсіонери чи хлопці АТО, то вони зразу кажуть, що пільгові місця зайняті. У всіх інших містах працює все добре, лиш у нас не працює. Пояснюють мені, що через те, що у нас багато лівих перевізників, але це питання правоохоронних органів. Але у всіх містах України, коли заходить боєць у формі, то ніхто його не питає, має від УБД чи ні, просто хлопець їде. У нас так само треба робити, зібрати всіх і сказати, у нас є війна, є хлопці, які захищають нас, то треба забути, що ці хлопці є у маршрутці. А щодо виплат, треба добиватися, що влада виплачувала перевізникам гроші.

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/9074-niyakogo-memorandumu-z-pereviznikami-u-chernivtsyakh-ne-pidpisano-z-khloptsiv-dali-vimagayut-groshej-za-projizd-v-krasnyan. Сайт http://acc.cv.ua/

1