Демарш Чернівецької районної ради з недовірою голові ОДА Осачук порівняв із консервою* з якої десь у пивниці зірвало кришку

Демарш Чернівецької районної ради з недовірою голові ОДА Осачук порівняв із консервою* з якої десь у пивниці зірвало кришку

26.11.2021, 12:15

Під час двогодинної пресконференції голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука журналіст BukNews, зокрема,  запитав голови конавчої гілки влади у краї про витоки історії з наміром висловити йому недовіру, а також про те, наскільки переконливими були виснуті депутатами звинувачення на адресу  голови ЧОДА.

- Стосовно недовіри, то це дуже цікава історія, - відповів на питання BukNews голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. - Законодавством України така процедура справді передбачена, але дивує правова безграмотність, правовий нігілізм, перебирання непритаманних йому повноважень ініціатором такого звернення.  Якщо згідно із законом це може робити обласна рада, тоді потрібно очікувати на позицію депутатів обласної ради, які вільні у своїх оцінках і діях.

- Але прошу також взяти до уваги, що ці оцінки часто носять політичний характер. Тому що навіть обласна рада сформована певними політичними силами. І часто ці політичні сили мають свою політичну позицію стосовно голови обласної державної адміністрації, який також є представником Президента України. Якщо вони воюють з Президентом України, якщо вони створюють альтернативні політичні проєкти, і перебігають від партії "Слуга народу" до них, то очевидно, що на регіональному рівні мішенню для таких опонентів Президента може бути і його представник в області голова ОДА. 

- Хоча віч-на-віч усі запевняють у повазі, підтримці і взаємодії. Історія цікава, бо вона вийшла саме з Чернівецькї районної ради. Хочу вас запевнити, що з жодним іншим головою районної ради, ні Дністровської, ні Вижницької, у мене не було стільки щирих зустрічей і розмов, як з головою Чернівецької районної ради Русланом Домніцаком. Оце просто грім серед ясного неба, суцільна брехня про те, що голова Чернівецької ОДА когось ігнорує, не спілкується... Та голова ОДА, зі слів голови Чернівецької районної ради, знає навіть те, з якими молитвами його діти лягають спати. Бо він мені це розповідав. Тобто спочатку ми маємо спілкування, щиру позицію, підтримку, а потім це перетворюється у вибух. Схоже на те, як десь у пивниці з якоїсь консерви зриває кришку. І тільки тоді виявляється, що зовні гарна банка усередині була зовсім іншою. 

- Треба було кинути у мене брудом? Добре, кинули! Якої мети досягнуто? Кому цим можна допомогти? Але бачу, що вони отримали велике натхнення для того, аби стати добровільною народною дружиною з перевірки об'єктів "Великого будівнитцва". Похвально, молодці, вперед, їздять... Але після цього прошу не лише пост у Фейсбуці публікувати, а передавати зверення до Національної поліції, управління стратегічних розслідувань, всіх компетентних органів про виявлені факти. Нам потрібні доведені речі, а не просто оціночні судження, що комусь, десь, щось здається.  

- Для себе я трактую таку поведінку ще й тим, що насправді у цих людей зовсім інший життєвий досвід.  І їм некомфортно перебувати у районній раді. Тому що це люди справи, які все життя виконували конкретну роботу, це люди, які вміють досягати результатів, люди, які керували підприємствами, служили в міліції, ловили бандитів, кримінальників, і тепер у районній раді їх хочеться такої самої конкретики. Натомість їм доводиться мати справу з формуванням стратегії, загальними речами... Вони ще не переключилися, не зрозуміли цієї різниці у своєму нинішньому становищі. І їх тягне до виконавчої роботи. Тому пропозиція одна: хто з районної ради хоче влитися у команду ОДА, або піти працювати до районної державної адміністрації, то у нас є для них вакансії. І там не заборонено працювати, отримувати зарплату, не перевантажувати бюджет районної ради, а тільки ходити на сесії.  Тому, ласкаво просимо. 

ДОВІДКА BUKNEWS:

* Варлам Шаламов колись писав, що за сталінських часів кримінальні злочинці, тікаючи з таборів, брали із собою політичних. Їх називали "консерви". Тому що вони їх просто їли дорогою, у тайзі.

1