На зміну одним бізнесменам без ідеології до сесійної зали Чернівецької міської ради зайшли інші бізнесмени без ідеології, - Бурбак

На зміну одним бізнесменам без ідеології до сесійної зали Чернівецької міської ради зайшли інші бізнесмени без ідеології, - Бурбак

30.12.2020, 14:59

Про 100 днів без критики і 1 лютого у платіжках. Народний депутат двох скликань Максим Бурбак проаналізував початок роботи новообраної Чернівецької міськради та поділився прогнозами щодо її діяльності у програмі Постфактум в ефірі телеканалу ТВА.

– Максиме Юрійовичу, охарактеризуйте нинішній склад Чернівецької міської ради. Чим, на Ваш погляд, він відрізняється від попереднього?

– Хотілося б, щоб вони відрізнялися намірами. Ми багато почули під час передвиборчої кампанії щодо розробки нової стратегії розвитку міста. Щиро сподіваюся, що так вони і будуть діяти. Але, з огляду на перелік депутатів більшості, я переконаний, що на зміну одним бізнесменам до сесійної зали зайшли інші бізнесмени.

– Хіба це погано? Успішний бізнес – успішний розвиток міста.

– Ми з Вами неодноразово говорили, що з 2010 року у складі Чернівецької міськради переважали бізнесмени, а не управлінці. До 2010 року Микола Федорук завжди опирався на управлінців у складі Чернівецької міськради. З 2010 року прийшли бізнесмени. І що зробили – зняли з посади Миколу Федорука. До чого довели Чернівці бізнесмени при владі, ми бачимо зараз по стану вулиць та господарки в місті. Може новообраний склад буде кращий. Тому що ці бізнесмени втомилися від засилля тих бізнесменів і зарегульованості тих процесів, які відбувалися у Чернівцях.

– Достатньо песимістичні у Вас прогнози щодо роботи Чернівецької міськради.

– Подивимося на українську традицію – кожен наступний склад ради гірший за попередній. Подивимося на перші рішення. Перед командою Романа Клічука зараз величезні виклики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клічук та його команда зробили помилку, коли взяли собі всі комісії і посади, залишивши Продана і Михайлішина в опозиції, - екснардеп

– Одним із перших кадрових питань новообраної Чернівецької міськради стало голосування за секретаря ради. Нею стала Марина Кирилюк від партії «Єдина альтернатива». Ваш кадр?

Хотів би привітати Марину Кирилюк з обранням на посаду, побажати їй реалізуватися на цій посаді. У неї є бачення, як буде розвиватися місто, дай Боже, щоб це підтримав депутатський корпус.

– Чому, на Вашу думку, саме представника «Єдиної альтернативи» висунув міський голова на цю посаду. У контексті результатів виборів до парламенту 2019 року, пригадуємо, була монобільшість у партії «Слуга народу» і всі керівні посади були розділені між представниками «Слуги народу». У нашій міськраді немає монобільшості. Може призначення пані Кирилюк – це захист від сценарію з імовірним усуненням з посади мера?

– Це кілька разів реалізовувалося у стінах міської ради і я розумію його цілком логічне побоювання. Тому він зробив цей вибір. Можу Вам сказати, не найгірший вибір. Згадую співпрацю з пані Мариною Кирилюк у складі Чернівецької обласної ради, тоді ми були разом у фракції «Фронту змін».

– Тобто її політичний шлях починався з Вашої фракції?

– Так, з нашої фракції. І на виборах 2014 року вона балотувалася від «Народного фронту» до Верховної ради. Бачу, як багато є представників у складі Чернівецької міськради та облради – колишніх «фронтовиків» не буває. Це ще раз підтверджує те, що і «Фронт змін», і «Народний фронт» – одна з найкращих кузень кадрів. Повторю, що чверть фракції «Європейської солідарності» у парламенті – це народні депутати, мої колеги з попереднього скликання. Майже в кожній місцевій раді обласного центру є наші колеги. Тому вважаю, що 10 років активної політичної діяльності і «Фронту змін», і «Народного фронту» виховали потужну команду політиків, управлінців, державників, які готові реалізовувати свій досвід для розвитку місцевого самоврядування.

– Ви говорили про 100 днів для нової влади. А раптом? У вас є оптимізм щодо того, що у них все таки вдасться?

– Стратегії розробляйте, впроваджуйте, обговорюйте, будь ласка. Але вже зараз є нагальні питання, які треба вирішувати. Будь ласка, працюйте. І найголовніше – розберіться з тими рішеннями, які ухвалювалися, поки було безвладдя у Чернівцях. Але переконаний, що Чернівці – вічні, цитуючи Миколу Федорука. Тому ми зробимо все, щоб Чернівці розвивалися, доганяли сусідів. Якщо потрібно – готовий завжди підставити плече.

Джерело: https://tva.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партійна приналежність членів виконкому – це відображення того договорняка з ОПЗЖ, який відбувся в обласній раді під час призначення і обрання голови та заступників, - Бурбак

1