Апарати районних рад та РДА можуть перетворитися на штаби конкурентів Порошенка і на виборах за бюджетний кошт працюватимуть однозначно проти чинної влади, - експерт

Апарати районних рад та РДА можуть перетворитися на штаби конкурентів Порошенка і на виборах за бюджетний кошт працюватимуть однозначно проти чинної влади, - експерт

18.08.2018, 10:12

 "Найбільшим розчаруванням для Петра Олексійовича стане факт перетворення апаратів районних рад на територіях, де повноваження перейшли до ОТГ, на штаби його конкурентів. За бюджетний кошт — і проти чинної влади. Та й голови РДА дуже швидко зрадять гаранта Конституції, якщо конкуренти гарантуватимуть їм збереження посади в структурі нової президентської вертикалі".

Про це написав одни з розробників реформи децентралізації в Україні Юрій Ганущак у матеріалі "Тиха контрреволюція: Чи справді реформа децентралізації зупиняється?" для тижневика "Дзеркало тижня".

 "Як і Банкової. Майже мільйон жителів, яких стосується формування нових громад, зі стану піднесеного очікування змін на краще перейде в стан розчарування й апатії, що знижує електоральні перспективи нинішнього глави держави. І хоча традиційно очільникам держави за рік до виборів політтехнологи радять призупиняти активні фази реформ, та що стосується адміністративно-територіальної, хоч як це парадоксально, саме її прискорення підвищує рейтинги влади. Адже бюрократів населення традиційно не любить, і скорочення їх кількості загалом сприймається позитивно. 

Тому якнайшвидше формування базового рівня та початок формування субрегіонального насправді поліпшують шанси для керівників держави, які ухвалюють такі непопулярні в середовищі чиновників рішення. Особливо, якщо останні чекають реваншу в разі зміни глави держави та уряду. І тут районна ланка на виборах працюватиме однозначно проти них, адже це питання інституційного виживання. Найбільшим розчаруванням для Петра Олексійовича стане факт перетворення апаратів районних рад на територіях, де повноваження перейшли до ОТГ, на штаби його конкурентів. За бюджетний кошт — і проти чинної влади. Та й голови РДА дуже швидко зрадять гаранта Конституції, якщо конкуренти гарантуватимуть їм збереження посади в структурі нової президентської вертикалі".

Повний текст статті доступний за посиланнямhttps://dt.ua/internal/tiha-kontrrevolyuciya-285932_.html

Фото: Експрес

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асоціація міст України блокує встановлення системи відповідальності органів місцевого самоврядування і адміністративного нагляду за зразком країн ЄС, - експерт

Чому Опозиційний Блок, Аграрна партія і "Батьківщина" мали свої резони зупинити процес децентралізації, - "Дзеркало тижня"

Тестування рішення не проводити вибори глави держави й парламенту 2019 року чи банальний шантаж з боку членів ЦВК? - експерт

Темпи формування громад 2018 року уповільнилися через відмови ОДА і перешкоди від районних рад, - "Дзеркало тижня"

1


КОМЕНТАРІ (1)

А це, п.Ганущак, якраз добре і по-європейськи. А по-великому рахунку ви нічого не розумієтеся на місцевому самоврядування.

avatar

Юрій

18 серпня 2018 15:36