Суд у справі депутата  Білика від 'Рідного міста' , якому інкримінують підкуп виборців,транслюватимуть наживо

Суд у справі депутата Білика від "Рідного міста" , якому інкримінують підкуп виборців,транслюватимуть наживо

30.01.2018, 15:54

Білика судитимуть. 12 лютого розпочнеться судове слухання у справі депутата Чернівецької міськради Ростислава Білика. Нагадаємо, йому інкримінують підкуп виборців під час виборів у 2015 році. Деякі студенти вже навіть отримали судові вироки. Тоді як розслідування щодо дій Білика вже припиняли, відтак, на вимогу активістів, знову відновлювали. Справу розглядатиме суддя Семенко. Телеканал "ТВА" уже направив клопотання щодо відеозапису засідання, яке ми будемо транслювати на сайті tva.ua, а також на нашій сторінці у соцмережі "Фейсбук".

 У Чернівцях 12 лютого Шевченківський районний суд міста розпочне судове слухання у справі депутата міської ради від фракції "Рідне місто" Ростислава Білика, якому інкримінують підкуп виборців на місцевих виборах у жовтні 2015 року.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень, пише molbuk.ua

Зазначається, що справу почнуть розглядати 12 лютого о 10.45. Справу розглядатиме суддя Олег Семенко.

***

Як відомо, під час місцевих виборів у Чернівцях у жовтні 2015 року спостерігачі зафіксували масовий підкуп студентів, які голосували за кандидата від партії "Рідне місто" Ростислава Білика.

Пізніше правоохоронні органи висунули підозру Білику і провели обшук в його квартирі.

Згодом Білик виїхав за межі України, а поліція оголосила депутата у розшук.

У липні 2016 року Білик повернувся до Чернівців, і заявив, що кримінальне провадження, порушене проти нього - це наслідок боротьби з ним нардепа Максима Бурбака.

Пізніше суд кілька разів продовжував депутатові особисте зобов’язання.

У квітні 2017 року у Чернівцях генпрокурор Юрій Луценко заявив, що "справа із підкупом виборців фактично під загрозою, оскільки двоє свідків змінили свої покази".

Джерело: ТВА і molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

та невже, не вірю в справедливий суд, особливо з нашими продажними суддями. Вже мабуть все обтяпано. А Білик цинічно дивиться в камеру і не кліпне - це найгірше. Якби він признав помилки поваги до нього було б більше, а так шут, дивитись на ті брехні просто противно.

avatar

уляна

07 лютого 2018 01:51