'Ми чотири роки поспіль - останні' - Оксана Палійчук про результати ЗНО буковинських випускників

"Ми чотири роки поспіль - останні" - Оксана Палійчук про результати ЗНО буковинських випускників

08.11.2017, 18:41

Питання ЗНО для вчителів знову обговорювали на сесії обласної ради, яка досі триває в будинку з левами.

Директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук пояснила депутата, що ЗНО для вчителів обговорювалося вже безліч разів і після кожної зустрічі педагоги визнають, що вчитель має приміряти на себе завдання, які мають пройти одинадцятикласники.

Нагадаємо, Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук підписав ррозпорядження про продовження добровільного анонімного тестування педагогів області. 

"Реальну картину рівня знань наших випускників ми знаємо з 2014 року. Адже саме відтоді ЗНО здають всі без виключення одинадцятикласники, а не лише ті, які мають на меті вступати до вишів. І результати ці плачевні. Ми 4 роки поспіль останні" - каже головна освітянка Буковини.  

Аби це змінити, варто спонукати вчителя працювати над собою, впевнена освітянка. До того ж вчителі проходять тестування анонімно, результати не впливають на долю вчителя.  

"Інше питання, що Інститут післядипломної освіти не хоче проводити тестування, тому ми запропонували робити виїзні тестування. Пілотні виїзди ми вже провели в Кіцмані і Новоселиці. 49 вчителів вже пройшли ЗНО і отримали результат. Хто хотів, попрацював опісля з освітянами над своїми помилками. Проблем у нас з тестуваннями немає" - підсумувала свій виступ Оксана Палійчук.

Про проблеми в освіті депутатам розповів і найкращий вчитель України 2017 року - Пауль Пшенічка.

"Ми повинні всі зробити так, щоб вчителі працювали нормально. А без хороших вчителів у нас не буде майбутнього. І дороги, і здоров'я, все залежить від освіти. Якщо ми хочемо будувати нову освіту, виправити ситуацію, то що роблять при будівництві, то треба розчистити спочатку майданчик, навіть фундамент ми не можемо встановити без чистої території. Нам треба людину при керівництві, яка готова до змін і Оксана Палійчук саме така, воно готова до змін" -  сказав Пауль Пшенічка. 

Зрештою, Оксана Палійчук вкотре запевнила, що негативна оцінка ЗНО не є підставою для звільнення вчителя, а депутати від БПП "Солідарність" назвали напади на директора Департаменту освіти і науки політичною боротьбою. 

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Добродії депутати з т.зв.БПП, якщо ви підтримуєте цю бездарну попадю, то "гріш вам ціна в базарний день". І взагалі, як можна вважати якісь нелегітимні т.зв. "тестування" вчителя панацеєю від низьких результатів в ЗНО учнів??? І чому про це говорять на сесії облради, яка не має ніяких прав і повноважень втручатится в навчально-виховний процес в школах???

avatar

Юрій

09 листопада 2017 12:27