Невакцинованому Домніцаку не сподобалося, як ЗМІ висвітлювали його суперечку про COVID-сертифікат з представниками Держспоживслужби  у ресторані

Невакцинованому Домніцаку не сподобалося, як ЗМІ висвітлювали його суперечку про COVID-сертифікат з представниками Держспоживслужби у ресторані

08.11.2021, 11:01

Голова Чернівецької райради Руслан Домніцак не робив щеплення, бо нещодавно перехворів.

Про це Руслан Домніцак розповів в інтерв’ю МТРК "Чернівці".

Руслан Домніцак визнав, що потрапив під перевірку Держспоживслужби у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яте колесо до воза: у райрадах Буковини чиновники нарікають, що 15 тисяч зарплати голові ради і по 7-8 тисяч працівникам від держави для них замало, а самі утримувати себе не можуть

Чому правила не для всіх? Голова Чернівецької райради Домніцак та депутати в “кабаку” проігнорували вимогу правоохоронців пред’явити сертифікати про вакцинацію (ОНОВЛЕНО)

"Дійсно, такий факт був. До закладу, в якому я зі своїми радниками чекав на зустріч із журналістом, зайшла перевірка Держспоживслужби. Втім, мені не сподобалося, як це було висвітлено на інтернет-ресурсах. Мені не подобається, коли хтось дозволяє собі писати брехню. Це не пасує будь-якій простій людині, а тим паче держслужбовцю. Тому я навіть не хотів це коментувати", - сказав Руслан Домніцак.

Чиновник сказав, що він невакцинований і пояснив чому.

"Про мене написали неправду: що я не вакцинувався і не збираюся. Такої розмови навіть не було. Між тим, я, як людина, яка багато років працювала в органах, в тій ситуації, керувався тим, що законно, а що ні. Тому, перш за все, рекомендую людям, які сьогодні на державній службі, дуже уважно вивчити Конституцію і свої обов'язки. Не зайвим буде навчитися й елементарній етиці. Держслужбовці мають чітко вивчити, які питання вони можуть задавати. Для початку, варто цікавитися, хворіла людина чи ні. Я перехворів COVID-ом не так давно і в мене були наявні антитіла, тому лікар порекомендував поки що не вакцинуватися. А з приводу вакцинації - це особиста справа кожної людина, таке право гарантує Конституція. Тому я за те, щоб у нас все робилося по закону", - зазначив Руслан Домніцак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецького високопосадовця, який потрапив до лікарні з коронавірусом, вразили ліжка з хворими у коридорах вздовж стін (+коментар Забродського)

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях правоохоронці склали адміністративні протоколи на два ресторани, в яких обідали місцеві чиновники, які відмовились пред’явити силовикам свої COVID-сертифікати.

З 8 листопада набуде чинності наказ “Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням”. Йдеться про працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів та місцевих державних адміністрацій і їхніх структурних підрозділів.

https://molbuk.ua/

1