'Непонятно шо' - митрополит Онуфрій з Буковини прокоментував надання томосу

"Непонятно шо" - митрополит Онуфрій з Буковини прокоментував надання томосу

26.10.2018, 10:32

Українська православна церква Московського патріархату має свободу і незалежність, а "ніякі томоси, крім свободи від гріха, нас не врятують". Про це заявив глава УПЦ МП митрополит Онуфрій після урочистого богослужіння в кафедральному соборі Всіх святих землі Волинської в Луцьку 23 жовтня.

Він також прокоментував розрив відносин Російської православної церкви з Константинополем. Текст промови повністю опублікувало місцеве видання ВолиньPost.

"А що сьогодні томоси якісь там обіцяють, непонятно шо. Ми маємо всі свободи і незалежності, церковні, адміністративні. Ми самі робимо все, як вважаємо за потрібне. Але ми маємо молитовні зв'язки з усіма православними, і з Росії, і з Америки, і з Греції. І ці зв'язки не можна рвати на догоду комусь", - сказав Онуфрій.

За словами митрополита, кожна людина повинна шукати свій особистий томос.

Томос для української церкви – фактично ще один Акт проголошення незалежності України. Імперія втрачає один із останніх важелів впливу на свою колишню колонію. Про це заявив Президент України Петро Порошенко.

Джерело: 

https://gazeta.ua/articles/life/_neponyatno-sho-mitropolit-onufrij-prokomentuvav-nadannya-tomosu/865780?fbclid=IwAR2CLhs5Gu1Z1CB73WNdXE9rcn9U-h0nXs1KiCkCuuGTOlxFmM7IGVG8rGg

1


КОМЕНТАРІ (1)

Непонятно шо,это сталинский патриархат под названием МП.

avatar

Секта гундяя

27 жовтня 2018 10:30