«Неохайні будинки та розбиті дороги»: Чернівці справили погане враження на журналіста Романа Скрипіна (ОНОВЛЕНО о 9.33)

«Неохайні будинки та розбиті дороги»: Чернівці справили погане враження на журналіста Романа Скрипіна (ОНОВЛЕНО о 9.33)

09.10.2018, 21:26

Чернівці справили погане враження на відомого українського журналіста Романа Скрипіна.

Про це він повідомив 8 жовтня в ефірі радіо "Буковинська хвиля".

Зокрема, він вважає, що у місті немає комфортного середовища.

"Те, що називається теорія розбитого вікна. Тобто, неохайні будинки, не приведені до ладу. Колись це було, Чернівці вигідно вирізнялися в цьому плані. Розбиті дороги, просто вщент розбиті. Якби я не знав, що це центр, я подумав би, що це околиця міста", - сказав журналіст.

"Готель, в якому я живу, пристойний, але вулиця, якою я до нього під’їжджав – думав, що це помилка. Що там не може бути такого готелю. Тобто, жебрацтво і розкіш – усе поруч", – заявив Скрипін.

Сьогодні він також провів зустріч зі студентами кафедри журналістики ЧНУ імені Федьковича. Розповів про цензуру, медіа, як бізнес, про свої проекти. Каже, що журналісти можуть бути незалежними і від бізнесу, і від політики, але за це треба жертвувати своїми зарплатами. Адже фінансування його проектів набагато скромніше, ніж інших всеукраїнських каналів.

"У нас немає сценарного плану, немає суфлеру, ми говоримо все з голови, ми не гримуємося перед ефіром, немає смислу. Все природнє. Але у нас є своя аудиторія" - розповів Роман Скрипін майбутнім журналістам. 

Створити власне медіа, каже журналіст, дуже просто. Все що потрібно - інтернет, мобільний телефон, приміщення і люди. А найголовнішою проблемою журналістів вважає некомпетентність та відсутність критичного мислення, - пише http://acc.cv.ua/.

Роман Скрипін про кадровий голод в медіа та про Суспільне телебачення (Джерело цитати Олександр Коркоїл

"В нас є велика проблема, якщо говорити про якість журналістики, то велика кадрова проблема. Знайти адекватну людину собі в компанію, яка знає те, те, те... і вміє знімати, і монтувати...знайти важко. Тобто, кадрова проблема величезна. Є інфантильність і вона просто зашкалює... А умов для того, щоб почати бізнес (медіа), умови просто райські. Це теплиця, просто бери і роби... Діджитал індустрія... популярні інстаграм-профілі, ютуб-канали і так далі. Бо це ринок завтрашнього дня для нас (журналістів). А ми товчемося і говоримо якісь смішні речі, коли починають розказувати "от нам треба для того, щоб це зробити...

Я візьму в приклад Суспільне. На жаль... 

Коли починають розказувати ( на Суспільному), що ми мали б отримати фінансування...але вони роблять продукт вчорашнього дня за вчорашніми технологіями. Тому в них великий штат, в них багато людей працюють...для чогось. Тобто, недоцільне витрачання коштів. І низький рівень осучаснення технологій.

Тому що, для того, щоб було ефективно, треба було закрити на ключ всю цю контору, розпустити людей, ліквідувати як юридичну особу і робити все з нуля, і ніхто б в Україні не помітив, що зник УТ-1..." - Роман Скрипін.

Зазначимо, сьогодні о 18:00 Роман Скрипін проведе публічну лекцію-зустріч про незалежні медіа-платформи у медіа-центрі "Belle Vue".

Джерело: molbuk.ua

1