'Нечистоплотних' чиновників, яких журналісти примусили тікати з України, супроводжував владика Онуфрій?

"Нечистоплотних" чиновників, яких журналісти примусили тікати з України, супроводжував владика Онуфрій?

26.12.2011, 18:21

Соціальні установи, яким платить кожен українець, виявились активними хабарниками.

Поки уряд жаліється, що грошей на соцзабезпечення не вистачає, фонду, що відповідає за виплати населенню при втраті працездатності, бюджет збільшили. Тепер він становить понад 10 мільярдів гривень.

750 мільйонів - майже вдвічі більше, ніж торік - піде на забезпечення санаторно-курортними путівками. Хоча, таке збільшення видатків може ощасливити не тільки тих, хто про путівки мріє - але й тих, хто ці гроші розподіляє. Що керівництво соціальної установи "лівими" грошима не гребує, з'ясували журналісти ТСН.

У четвер, 22 грудня у фонді соцстраху був аншлаг, масове паломництво. Затверджувався проект бюджету 2012, а значить мова йшла про гроші, добуті з кишень населення, адже саме населення щомісяця зі своїх зарплат наповнює "грошову торбу" соцтраху.

Нагадаємо, кілька тижнів тому журналісти ТСН вручили представникам соцстраху "липовий" хабар за вигідний тендер через директора відділу оздоровчих заходів фонду - Павла Манжосова.

За пакунком прийшов чоловік, який назвався Віктором. Та попри фіктивний хабар, усе інше було справжнім. Зв'язок приймача хабара із менеджментом фонду легко довести. Його справжнє імя не Віктор, а Володимир. Прізвище – Стоянов. Він виходець із Чернівців, як і директор Фонду соцстраху.

Зв'язок між директором державного фонду соціального страхування Ушаковим та приватною особою, котра забрала грошову "ляльку" такий: є близько 20 приватних підприємств, де в засновниках є обидва герої. Як мінімум два з них належать їм обом у рівних частках. І більшість фірм знаходяться у досить дивних для підприємств місцях - у приватних квартирах.

Наразі знайти очільників фонду стало надважким завданням, бо вони терміново пішли чи-то у відпустку, чи-то на лікарняний.

Як з'ясували журналісти, 16 грудня Ушаков чартерним рейсом вилетів до Туреччини. Із ним на борту був Чернівецький владика Онуфрій. Та, днями, владика повернувся, а от Ушаков – ні.

Тим часом, фонд заявив, що провів аналіз викладених у розслідуванні фактів, та не знайшов порушень.

Надію на те, що нечистоплотних розпорядників грошей українців, хоч якось приструнять дав голови правління Фонду Іван Рішняк. За його словами, нині діє внутрішня комісія і правоохоронні органи.

Поки силовики розслідують справу, всі учасники схеии вже активно закінчують свої фінансові справи в Україні. Принаймні у Чернівцях ряд об'єктів, що належать і Ушакову, і Стоянову, і Манжосову – виставлені на продаж.

За матеріалами ТСН

http://tsn.ua/groshi/zhurnalisti-primusili-nechistoplotnih-chinovnikiv-tikati-z-ukrayini.html



КОМЕНТАРІ (2)

онуфрій зажигає, то за Бойчука листи пише до суду, то з хабарниками в чартерах літає. Думаю, Бог йому пенделей надає, як стріне. І перші стануть останніми, як одній книзі писалося, яку Онуфрію перечитати треба, бо там ще про фарісеїв та садукеїв є багатоцікавого

avatar

любитель рпц

27 грудня 2011 19:32

avatar

Сергій Воронцов

27 грудня 2011 22:37