Не захотіли показувати зростання статків під час війни: як голосували нардепи з Буковини за відкриття реєстрів декларацій

Не захотіли показувати зростання статків під час війни: як голосували нардепи з Буковини за відкриття реєстрів декларацій

06.09.2023, 07:27

Верховна Рада у другому читанні проголосувала за відновлення електронного декларування чиновниками, проте залишила закритими реєстри цих декларацій, оскільки поправка №371 до документа набрала всього 199 з 226 необхідних голосів.

У переліку поіменного голосування серед тих, хто виступив "проти" – два нардепи, утримались загалом 29 осіб, взагалі не голосували – 87 депутатів зі всіх фракцій.

Серед фракції Слуга народу 177 осіб проголосували "за" поправку до законопроєкту №9534, "проти" – один, 18 утримались, не голосували 55 депутатів.

Зазначено, що нардеп, який не підтримав поправку – Дмитро Микиша. На момент обрання був заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Виконавчого комітету Мереф'янської міської ради.

Серед депутатів Європейської солідарності 22 особи проголосували "за" поправку, "проти" не голосував ніхто.

ВО Батьківщина: "за" – п'ять депутатів, жодного – "проти".

Серед позафракційних членів Верховної Ради "за" – сім осіб, "проти" – нардеп Тищенко, якого наприкінці січня 2023 року виключили з фракції Слуга народу за скандальну поїздку до Таїланду, утримались троє.

Платформа За життя та мир: "за" – 15, "проти" – ніхто.

Фракція Голос: 17 – "за", ніхто не голосував проти.

Як голосували народні депутати з Буковини:


Георгій Мазурашу - утримався, Валерій Божик - утримався, Михайло Папієв - за, Максим Заремський - за, Оксана Гринчук - не голосувала, Максим Павлюк - за, Олена Лис - відсутня, Олег Марусяк - не голосував, Володимир Козак - відсутній.

Як відомо, 13 липня 2023 року секретар РНБО Данілов закликав західних союзників надати інформацію про українських корупціонерів, які ховають гроші на банківських рахунках країн-членів НАТО.

27 липня спікер ВР Руслан Стефанчук закликав депутатів якнайшвидше відновити е-декларування.

 

Джерело: https://molbuk.ua/index.php?newsid=293643

1