Не спи, Буковино! Тітушняні біти у закутку храму для братів во Христі

Не спи, Буковино! Тітушняні біти у закутку храму для братів во Христі

06.02.2021, 18:16

Коли у багатостраждальному й розділеному протистоянням гуцульському селі  Діловому, в самісінькому центрі Європи (Рахівщина) релігійна громада Успіння Пресвятої Богородиці (ПЦУ) згідно з рішенням суду отримала доступ до належних їй церковних споруд (храму та церковного будинку), то була просто шокована: у закутку несподівано знайшли спецзасоби фізичного впливу на опонентів – біти. Зброя тітушні. Основний «аргумент» путінської пропаганди проти патріотичних українців.

Усі провокації та підлі нехристиянські методи  протистояння і релігійної ворожнечі завезені з Москви й освячені біснуватим Кірілом з його маніакальною ідеєю «руцькава міра». 

Московія захлинається в люті й корчиться в судомах – Україна впевнено виривається зі смертельних обіймів «старшого» ката-брата й зашморгу московського православ’я. 

А що ж місцеві колаборанти й прислужники насильно нав’язаної під дулами автоматів чужинецької церкви? Розгублені, однак зазомбовані й інфіковані місцевими попиками (феесбешниками в сутанах) й далі кладуть на тацю грошики, на які Кіріл купує зброю для бойовиків на Донбасі.

А що місцева православна інтелігенція? Й далі ходить до московитських храмів, де на церковнослов’янській малозрозумілій тарабарщині слухає ірмоси й піснеспіви, де отці зі хрестами на грудях ніколи не скажуть, що у нас війна на Сході, що московини – одвічні вороги, які століттями приносили на нашу стражденну землю голод, розруху і смерть. Тут братів з ПЦУ обзивають розкольниками, а прадавні уніатські храми спотворюють дахами-тюрбанами й ненашими символами, аби лишень догодити Мамасуєву-Паканичу-Онуфрію-Кірілу, продемонструвати, що наш край навіть архітектурно та сакрально пов'язаний з північними мокшанами-вепсами-ординцями.

Ганьба вам! Тим, хто мав би вести за собою земляків, роз’яснювати й освідчувати «рабів малих отих німих», своїм прикладом показувати, як має діяти справжній патріот міста і села. Маємо вистражданий Томос, визнану світом свою матірну українську православну Церкву! Які аргументи вам ще потрібні?

А-а-а, ви ж пам’ятаєте про сховані у закутинах біти! Пам'ять раба отруює свідомість.   Боїтеся, що  впадуть на ваші голови за відступництво? Не переймайтесь – на кожну біту знайдеться своя сокира. У Діловому і Ясінях не побоялися повстати супроти кремлівських токсичних наративів й громадою відстояли гуцульський гонір і честь. 

Прокидайся нарешті, Закарпаття!!!

Не спи, Буковино!

Згадайте довбушеву відвагу й опришківську славу, Вижнице, Путило, Рахове, Косове, гуцульські й буковникські села й присілки, де живі, а не кам’яні душі отруюють олжею ворожого нам московського православ'я. 

Повстань, рідний краю!

P.S. Прогнозовано діловецьку громаду ПЦУ звинуватили в «провокації» – мовляв, це вони підкинули біти… Триває слідство, власників знайдуть.

Олександр Масляник

 

1